Karrier

32_Creation_of_Adam_420
Forrás: -

Ki vezeti a vezetőt?

Döntések százait kell meghoznia, és nem is nagyon tévedhet egy topvezető. Mégis, kihez fordulhat, ha kétségei vannak?

Az évek óta nehéz gazdasági környezet, a változásokra való gyors reagálás, az állandósult megterhelések, a néha őrjítően rövid határidők bizony próbára teszik a főnököket és a beosztottakat egyaránt. Rossz helyzetben az a megnyugtató, ha a vezetőt mindenhatónak, tévedhetetlennek és határozottnak érzik a munkatársai. Ezért a vezetői pozícióhoz járó bőséges bankszámla mellett a legtöbb esetben  a keményebb térfélen kell helytállni. Ráadásul minél magasabb pozíciót foglal el valaki a vállalati struktúrában, annál kevesebb ember marad, akihez vezetési gondokkal fordulhatna.

Gyakran a vezető úgy érzi, egyedül küzd: nála van a legmagasabb szakértelem, a kulcsügyfelek is hozzá ragaszkodnak, nehéz helyzetben csak magára számíthat, a valóban komplex problémákat csakis ő képes megoldani, emiatt a döntéseket sem képes kiadni a kezéből, övé minden felelősség. Bár napközben munkatársak veszik körbe, még akár jó kapcsolatban is lehet velük. Mégis, kétségeit, döntéseit nem igazán tudja kivel megosztani – erről számoltak be kis-, közép és nagyvállalatok vezetői is.

 


 

 

Felfelé? Lefelé? Oldalra?

Felfelé, ugye, már nincs kihez fordulni. Lefelé? „Süllyedő hajónak” értékelik a beosztottak, aminek híre futótűzként terjedhet. Bizalom- és tekintélyvesztést is eredményezhet. Házon belül oldalra? A vezetői székre pályázók azonnal lecsaphatnak, támadhatnak, akár meginoghat a státusz is. Házon kívül oldalra? A versenytársak azonnal ráugranak a hírre, mert gyengeségnek veszik. A közvetlen környezet és családi háttér megértő hozzáállása nagy segítség lehet, de sajnos, ők nem látnak bele teljesen a céges ügymenetbe.

Megkérdeztünk egy szervezetfejlesztő és coach szakembert, aki ezt mondta: érdemes első körben a barátoktól segítséget kérni. Feltételezhető, hogy közöttük találhatók hasonló pozícióban levő vezetők, akik megértik a döntési helyzeteket, kívülről látják a szituációt, netán már jártak hasonló cipőben, s jól ismerik magát a vezetőt. Ha az alany kapcsolatban maradt az mba-képzésen néhány évfolyamtársával, tőlük is kérhet szakmai tanácsot. A feladat-delegálás módszerét akkor lehet használni, amikor a probléma megoldására egy avatott munkatárs is képes.

 

Profi segítők

Ha mindez nem segít, forduljon coach-hoz. Ő kívülről lát rá a helyzetre, és rendelkezik olyan képességekkel, készségekkel, amelyekkel irányt mutathat a vezetőnek. Több, specializált „edző” található a piacon. Vannak, akik karrierkérdésekre szakosodtak, vagy akik mentálisan tudnak segíteni vagy holisztikus nézőpontból vizsgálják az adott problémákat, s vannak, akik az üzletpolitikát ismerik jól. A tanácsadó feladata a ráhangolódás mellett a vezető személyes egyéni támogatása. Krízishelyzetben, amikor nagyon gyorsan kell meghozni a döntéseket a piaci pozíció megtartásához, vagy a megváltozott piaci körülmények miatt egy jó coach képes arra, hogy a tanácstalan vezető találjon eszközöket.