Karrier

32_iniciale_420
Forrás: -

Cv: minek is formázzalak?

Ahhoz, hogy fizikailag megírjunk egy önéletrajzot, nem kell fizikai Nobel-díjjal rendelkeznünk. Ám nem árt olyan kicsiségekre figyelni, hogy például milyen formátumban küldjük el cv-nket? Ugyanis egy rossz kattintás, és máris lyukra futottunk.


Könnyű cv-t írni? Csak szép sorjában le kell írnunk, eddig mivel foglalkoztunk, meg hogy velünk kész főnyereményre tesz szert a munkáltató. Azt is tudjuk, hogy milyen fotót és hová helyezzünk el az oldalon. Nos, mindezt szövegszerkesztőben leírjuk, beillesztjük, s minden jól is megy, egészen a „mentés” vagy a „mentés másként” gomb megnyomásáig.

Ekkor hasít belénk tudatlanságunk és magunkra hagyottságunk felismerése: Úristen, milyen formátumban mentsem s küldjem el a cv-t?

Nos, hr-szakértők és laikus kommentezők gyakran késhegyig menő vitákat folytatnak a helyes vagy annak vélt formátum megválasztásán. Csak úgy röpködnek a kibertérben a pdf, txt, rtf, doc, docx rövidítések, sőt, képformátumokat is belekevernek.

Érvelni mindegyik mellett lehet, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Kinek jobban, kinek kevésbé. Azért persze néhány szempontot figyelembe lehet venni – mondja Fazekas Éva, a témában járatos szakértő.

 

A módosíthatatlan (?) pdf

A pdf úgy jelenik meg, ahogy az álláskereső megszerkesztette, nem lehet belemódosítani. Nos, lehet. Kicsit ugyan macerás, de ha erre van szükség, megoldják. Amikor a közvetítő az ügyfelének küldené ki, név nélkül.

Aki módosíthatatlan cv küldésére vágyik, ne a pdf-et válassza, konvertálja inkább tiff-re az irományt. Igaz, ez is módosítható, de még macerásabban, s ehhez már Photoshop-tudás is kell. Valójában kevés értelme van, hogy módosíthatatlan legyen az elküldendő cv. Aki rosszindulatból akarja módosítani, úgyis megteszi.

Na, de miért jó, ha módosítható? Komoly cégek komoly állásaira általában közvetítőn keresztül keresnek jelölteket.

A közvetítő viszont ismeri a leendő munkáltató szempontjait, és ha egy egyébként szakmailag jól felkészült ember idétlen önéletrajzot ad be, tudja korrigálni – a jelölt és a maga érdekében is (elvégre neki is az a jó, ha az ő jelöltjét választják ki).

 

Doc vagy docx?

Ez udvariassági kérdés (is). Elég elterjedt már a docx, ám mégis célszerűbb a doc-ot használni. Mégpedig azért, mert a közvetítők éppen azok a kis cégek, ahol még lehet, hogy régebbi Office-t használnak. Nehogy már Microsoft-kompatibilitási problémák miatt ne legyen állásunk!

A pőre txt-t pedig azoknál a pozícióknál alkalmazzuk, ahol nem a cv szépsége lényeges, hanem a hardcore tudás számít. E szerencsés emberkék akár txt-t is küldhetnek, vagy éppen a jelentkező emailben sorolhatják fel, mit tudnak.

A doc jól szerkeszthető, a legtöbb helyen boldogulnak vele, ha kell, át tudják írni, ha nem kell, úgy hagyják. Egy apró ellenvélemény: a szépen formázott önéletrajzot a különböző olvasási elrendezések néha olvashatatlanná teszik, főleg, ha van benne szövegen kívüli vizuális elem is. Egy rusnya cv-t pedig már dobnak is ki… Tehát marad a pdf vagy a tiff?!

Kézenfekvő a megoldás: küldjük el pdf-ben, hogy ilyennek kellene lennie – és doc-ban is, hogy átírhassák, ha kell.