Karrier

08_Beck_Gyorgy_420
Forrás: -

A Top 25 menedzser (9. rész)

A Vodafone-nál végzett munkája mellett a Corvinus Egyetemen is tanít Beck György, aki nem használja éjjel-nappal a kütyüket.

Beck György
Beck György
Munkájában egy kicsit „lassított” Beck György. A vállalat, több, más országhoz hasonlóan Magyarországon is kettéválasztotta helyi leányvállalata vezetését, így a magyar Vodafone vezérigazgatója tavaly ősz óta Diego Massidda, Beck György pedig a cég elnökeként dolgozik. Többek között a kommunikáció, kiemelt ügyfelek és számos stratégiai projekt tartozik feladatkörébe.

Az elmúlt időszakban számára talán a legizgalmasabbak az ország számos egyetemén és főiskoláján és egyéb konferenciákon tartott előadások voltak. Féléves kurzust is tartott a Corvinus Egyetemen egy tehetséges diákokból álló csoportnak – vezetési tapasztalatok témában. Ezt a következő félévben is hasonlóképpen teszi majd. „Néhány szervezetben is folytattam a korábbi munkám, többek között a Vállalkozók Országos Szervezetében mint társelnök, és a Kínai–Magyar Kereskedelmi Társaságban mint vezetőségi tag” – mondta lapunknak Beck György, hozzátéve, hogy ugyan nem szakmai feladat, de azért számára továbbra is fontos és érdekes kihívás a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöki feladatának ellátása.

Mint megfogalmazta, szétválasztja életében az információ- és kütyüfüggést. „Alapvetően nem vagyok kütyüfüggő – mondta. – Elég sok különböző készüléket használok, a különböző mobil távközlési eszközök mellett néha elkérem a lányom Kindle Fire-ét is, de szó sincs arról, hogy éjjel-nappal használnám őket.” Az információfüggőséget már más történetnek veszi: ez az a terület, ahol kicsit – a felesége szerint nagyon – függő. Fantasztikusnak véli, hogy a mai eszközökkel már bárhol bármikor bármilyen információhoz hozzá lehet jutni. Mivel ezek az információk elég vegyesek – munkahelyi, családi, szabadidős infók –, ezért elég nehezen lehetne őket szétválasztani, így információban „mindenevő”, ami jön, az említett három forrásból, megnézi, elolvassa.

„Van laptopom, digitális fényképezőgépem, okostelefonom, iPadem, de manapság egyre inkább a mobilomat használom fényképek és videók felvételére és gps-nek is” – árulta el kulisszatitkát az itbusinessnek Beck György.