Karrier

business
Forrás: screamable.com

A Top 25 menedzser (6. rész)

Ezen a héten az ITSH-tól szépen búcsúzó Ilosvai Péter és a nagy terveket szövögető Alföldi István kerül reflektorfénybe.

Ilosvai Péter
Ilosvai Péter
Szép búcsú

Ilosvai Péter számára befejeződött az IT Services Hungarynél (ITSH-nál) töltött időszak; a menedzser és cége közös megegyezéssel, békésen vált el egymástól. A társaságtól való távozása előtt nagy elismerésben részesült a szakember, ugyanis az IVSZ Gyúrós Tibor-díjjal jutalmazta munkáját. „Ez nagyon komoly szakmai elismerés számomra, hiszen nekünk, magyaroknak mindig egymás előtt a legnehezebb bizonyítani” – mondta lapunknak a jutalmazott vezető. „Az Év Managere” pedig ugyancsak büszke lehet az ITSH pécsi telephelyének létrehozására, hiszen elmondása szerint erős belső nemzetközi lobbi és versenynyomás ellenére sikerült egy újabb vágatot nyitni a „bányában”. Ilosvai Péter szavaiban némi keserűséget lehet fölfedezni az ITSH-tól való távozása miatt, azonban kiemelte; neki és a cégnek is más-más fejlődési irányok szükségesek.

A topmenedzser imádja a „kütyürészést”, ugyanakkor nem tartja intelligens viselkedésnek a „fél szemem a neten” típusú társasági eseményeket. Hozzátette: az Apple technológiái nagymértékben egyszerűsítették a kütyü eredetű idegroham-szindróma kompenzálását.

 

 

Alföldi István
Alföldi István
Pozitív remények

Nem volt könnyű az elmúlt év az NJSZT életében sem. A szakmai értékek képviselete mellett továbbra is hangsúlyosan foglalkoztunk a Digitális Esélyegyenlőség különböző területeivel. Sajnos azok a TÁMOP-pályázatok, amelyekben  tér is nyílna az esélyegyenlőséghez elengedhetetlen digitális írástudás számottevőbb mértékű terjesztéséhez, nagyon nehezen indulnak, és a nemzetközi eReadiness-rangsorban a 34. helyre való visszacsúszásunk sem tölthet el örömmel. A legnagyobb feladat, az informatikatörténeti múzeum létrehozása a szegedi Agóra programon belül nagyon komoly szellemi és anyagi erőfeszítéseket igényelt, de minden feltétel adottnak tűnik, hogy a hazai információs társadalmon is túlmutató, nagyszerű kiállítást hozzunk létre az év végéig. Büszke vagyok arra, hogy az NJSZT képes a saját erejéből egy ilyen, anyagilag is komoly kihívást jelentő, izgalmas munkát menedzselni. Remélem, jövő ilyenkor már arról számolhatok be, hogy a magyarországi lett a világ vezető informatikatörténeti kiállításainak egyike – mondta Alföldi István.