Karrier

business
Forrás: screamable.com

A Top 25 menedzser (3. rész)

Ezúttal a magát erősen leterhelő IVSZ-elnök, Laufer Tamásés a nehéz időszakot megélt Papp Péter kínál némi betekintést ügyeibe és életébe az itbusiness Top 25 zászlaja alatt.


Laufer Tamás
Laufer Tamás
Túlpörgetve

Izgalmas éven van túl Laufer Tamás, az IVSZ elnöke, hiszen – ahogyan korábban is – egyszerre több mindennel foglalkozik. Saját vállalkozásában már szinte alig látni, pedig munkatársainak sokszor nagy szüksége lenne rá. Előfordul, hogy a különböző projektek menedzselésével az IVSZ és az NHIT esetében több legyet üthet egy csapásra, azonban még így is túlvállalta magát. Le is kellett mondania a fehérvári távhőszolgáltatónál betöltött pozíciójáról. A rengeteg munka azért pozitívumokkal is kecsegtet; az IVSZ jól fejlődik – hiszen növekedett a stratégiai szövetségesek száma többek között a Nemzeti Hírközlési és Távközlési Tanáccsal –, valamint a RacioNet szekere is szépen gurul.

„Sokkal többet dolgozom, mint amennyit korábban elterveztem, főleg a társadalmi tevékenységeim terén adódott sok feladatom. Szerencsére az informatikai kütyük megkönnyítik az életemet” – mondta Laufer Tamás, akinek az elektronikus ügyintézésnek köszönhetően nem kell mindenhol személyesen jelen lennie, de azért a különböző mobileszközök önmagukban nem jelentenek megoldást. Megfelelő társak és segítők – vagyis emberek – is szükségesek a hatékony munkájához. Mint az itbusinessnek bevallotta, Laufer Tamás erős információfüggőségben szenved, ráadásul igazi „workaholic” hírében áll, aki mindig imád dolgozni, nyaraláskor ezért kénytelen titokban „gályázni”. „Természetesen a családomat igyekszem nem fárasztani a munkámmal, lehetőleg korán reggel olvasom az emaileket is, de számomra a munka mindig is a legfontosabbak között lesz” – mondta.

 

Papp Péter
Papp Péter
„Ilyen a popszakma” (Ford Fairlane)

Sokan gratuláltak Papp Péternek tavaly az itbusiness Top 25-ös listájába való bekerülésért, azonban egy év alatt alaposan megváltoztak az üzleti és piaci körülmények a Kancellár.hu elnöke szerint. Ma már úgy látja az informatikai menedzser, hogy a beköszöntő válságra túl későn reagált. „Rendkívül nehéz és fájó lépéseket kellett megtennünk. Optimalizálnunk kellett a pénzügyi helyzetünket, ezért sajnos remek szakemberektől kellett elbúcsúznunk. Úgy érzem, sokkal hamarabb kellett volna lépnem a kialakult gazdasági helyzet tudatában, féléves késéssel eszméltem” – mondta csalódottan Papp Péter. Kiemelte, hogy az elmúlt egy évben többet tanult a cégvezetésről, mint előtte tíz éven keresztül. Elmondása szerint sokan belerokkantak a válságba, de a Kancellár.hu néhány céges autóról való lemondással és némi munkaerő-leépítéssel megerősödve került ki a krachból. Sőt, a vállalat üzleti érdekeltsége növekedett, újabb stratégiai együttműködéseket sikerült nyélbe ütni.

Nem meglepő módon Papp Péter is a munkafüggő menedzserek közt tartja számon magát, elmondása szerint még a családi üdülések alkalmával sem tud elszakadni a munkájától. „Az ok egyszerű: egy cégvezető csak akkor lehet sikeres, ha napi huszonnégy órában dolgozik” – mondta, majd hozzátette, mobiltelefonja legkevesebb tíz éve nem volt kikapcsolva. Kütyük terén nincsenek nagy elvárásai, egy a fontos, hogy minden készüléken legyen megkóstolt almát ábrázoló ikon.