Karrier

business
Forrás: screamable.com

A Top 25 menedzser (2. rész)

Ezúttal a MOL korábbi informatikai vezetőjét és a Globenet első emberét kérdeztük elmúlt egy évéről, valamint kütyü- és információfüggőségi sajátosságairól.

Tóth Attila Zoltán
Tóth Attila Zoltán
Kihívásra várva

Remek volt a 2011-es év Tóth Attila Zoltánnak, a MOL leköszönő informatikai menedzserének. Az üzleti intelligencia bevezetése, csoportszintű kiterjesztése, az informatikai rendszerek egységesítése, integrációja, az üzleti folyamatok hatékony támogatása terén elért sikereket követően szembesült csak a MOL jövőbeni terveivel. Megértette, hogy 60-on túl nem az ő személyére alapozzák az ország egyik legsikeresebb cégének felépítését, de legutóbbi sikerei helyszínét nem sértődötten hagyja el. „Jól jöhet az öreg a háznál”, mondhatná, hiszen könnyedén megeshet, hogy a MOL-nak mégiscsak szüksége lesz majd a szakértelmére és rutinjára. Tóth Attila Zoltán egyébként is szereti az események pozitív oldalát megragadni, és boldogan vetné bele magát ismét a munkába, ha egy újabb, igazán nagy kihívással szembesülne. Igaz, nem lenne könnyű számára olyan feladatot találni, amely méltó lenne karrierjéhez: pályafutása során egy amerikai vállalat, aztán egy vezető francia gyógyszeripari cég informatikai vezetőjeként, majd a MOL-nál eltöltött , sikeres hét év alatt bizonyította kvalitásait.

Saját bevallása szerint ő is szenved a – nem csak informatikai – cégvezetők információfüggőségben, de sikeresen megtalálta az arany középutat. „Elengedhetetlen, hogy minden nap elolvassam a leveleimet és friss hírekkel bombázzam magam, de igyekszem kevés, mégis tartalmas forrásra támaszkodni” – mondta az itbusinessnek Tóth Attila Zoltán. A tapasztalt szakember a számítástechnikai kütyük terén is megtalálta az egyensúlyt, mert ugyan okostelefont, táblagépet és noteszgépet is gyakran használ, mindegyiknek megvan a maga helye – és ideje – a személyes eszközparkban.

 

 

Temesfői Zsolt
Temesfői Zsolt

Változások útján

Töretlen sikerrel vezeti a Globenetet Temesfői Zsolt, a nehéz gazdasági helyzet ellenére megállíthatatlan a cég fejlődése. A folyamatosan érkező új kihívások nem tudnak gátat szabni a vállalat vezető szerepének. A szakember és csapata remekül tehermentesítette emberi munkaerejét az elmúlt egy esztendőben; az üzleti folyamatok automatizálása újabb kapacitásokat szabadított fel a cégen belül.

„Mostanában kevesebb üzleti aktivitást érzékelünk, így a beruházásokból és a piaci bevezetésekből sem akad túl sok. A kialakult szituációra jól reagáltunk, alaposan át kellett gondolnunk, hogy milyen stratégiai pontokat helyezzünk előtérbe” – mondta lapunknak Temesfői Zsolt, majd hozzátette, a cég informatikai rendszerének automatizálásával sokkal hatékonyabbá vált a munkavégzés. Mint mondta, teljesen újratervezték a Globenet informatikai menedzsmentfelületét, a mechanikus és ismétlődő feladatok nagy részben automatikussá váltak, így a belső folyamatok is lényegesen gyorsabban zajlanak.

A jó kedélyű topmenedzser nem rejtette véka alá kütyühasználati szokásait, elmondása szerint okostelefonján, táblagépén és laptopján is elérhető a teljes iroda, így bármikor, bárhol hozzáférhet a naptárakhoz, dokumentumokhoz és még a munkatársak szabad időpontjait is láthatja. Elárulta, hogy androidos okostelefonjára – amely mindig kéznél van – 110 alkalmazást telepített, ezek mindegyike a munkájához kapcsolódik és mindnek megvan a maga funkciója. Hároméves kislánya már egy éve táblagépen fejleszti magát, persze csak mértékkel, és az angol nyelv alapjaival is iPaden ismerkedett meg.