Focus

Corvex
Forrás: Corvex

Irányított termelés (x)

Átgondolt módszertan használatával a termelővállalatok is jelentős költséget takaríthatnak meg egy erp-rendszer bevezetésekor.

Javarészt termeléssel foglalkozó kis- és közepes vállalatok számára szállít vállalatirányítási rendszert az 1994-ben alakult magyar vállalkozás, a Corvex. Az ügyfelek főként a diszkrét gyártásban tevékenykednek: autóipari beszállítók, ipariberendezés-gyártók, fém- és lemezmegmunkálók, műanyagipari cégek stb.

„A Corvex 1998 óta a világ harmadik legnagyobb üzletiszoftver-szállítójának, az Infor Global Solutionsnek a partnere, s a jelenleg amerikai tulajdonú, korábban német Infor COM rendszer standard, de rugalmasan testre szabható, integrált termelésirányítási rendszerét forgalmazza Magyarországon” – mutatja be cégét Szilágyi Attila kereskedelmi igazgató.

 


 

 

A Corvex ennek a szoftvernek végzi teljes körű, akár egyedi bevezetését, oktatását és üzemeltetését. A bevezetéskor a cég tanácsadói a korábbi implementációk tapasztalataira épülő módszertant, az InforSolution Conceptet (ISC-t) alkalmazzák. Ennek során feltérképezik és elemzik a vállalati folyamatokat, felmérik az ügyfél igényeit, majd pontos tervet készítenek arról, hogy a költséghatékony vállalati működés érdekében hogyan illeszthető az Infor COM a vállalati funkciókra. Ezután következhet az előre meghatározott ütemterv alapján a rendszer paraméterezése, a programok installálása, a felhasználók oktatása és végül a próba-, majd az éles üzem.

Az ISC alkalmazásával a projekt feladatai és azok időszükséglete átláthatóvá válnak, s megalapozottan lehet megbecsülni a költségeket, ezért pontos bevezetési ütemterv és költségvetés készíthető. A jobb szervezettség miatt érdemben csökkennek a költségek, a bevezetési idő pedig lerövidül, ezáltal korábban megkezdődik a megtérülési időszak.

Persze, a termékfejlesztésről sem szabad megfeledkezni, hiszen egy erp-rendszernek „jövőállónak” kell lennie. Ezt szem előtt tartva az Infor fejleszti az ION termékét, amely az erp-re „ráültetve” egyfajta cégen belüli közösségi hálót, közös munkát lehetővé tevő workflow-rendszert biztosít a vállalati felhasználóknak. (X)