Videógaléria

novemberi itbo club 1
Forrás: itbusness.hu

Reflexiók az IKT akciótervre - I.

Rendhagyó témában - az infokommunikációs technológiák szektorának iparpolitikai akciótervét ismertetve és az első visszajelzésekre fókuszálva - tartotta meg novemberi rendezvényét az itbusiness Club. A szokottól eltérő helyszín sem zavarta a résztvevőket a markáns vélemények kimondásában.

Ezen a beszélgetésen is sajnos egy kicsit kijött a magyar mentalitás, vagyis, hogy sokkal inkább a "miért nem?", nem pedig a "hogyan igen?" került a beszélgetés során leginkább terítékre. De az nagyon jó, hogy a kormányzatnak van informatika, távközlési stratégiája, ami eléggé jövőbe mutató, és hogy ezt a szakmával együtt alakította ki - lényegében eképpen summázta Beck György a kormány most megjelent IKT akciótervével kapcsolatban tartott első szakmai beszégetést. A hazai Vodafone első embere azonban csak az egyik illusztris vendég - és érdemi hozzászóló - volt a novemberi itbusines clubban.

A kameránk elé hívtunk jónéhány szakembert, mondják el a véleményüket az akciótervről és a Varga István gazdasági miniszter által kezdeményezett szakmai találkozóról. Íme a hozzászólók első csokra: