Videógaléria

itb klub
Forrás: itbusiness.hu

Keresőkről másképpen

Ismét a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont az itbusiness Club összejövetelének. A decemberi rendezvény témáját az internetes keresők adták. Futurológia és Facebook, ahogyan kereső-módszertan és metaszolgáltatás is, terítékre került.

Vajon amikor beütünk egy kulcsszót a keresőmezőbe, és pár tizedmásodperc után megjelenik hatvanezer találat, akkor mi még a keresés előtt vagyunk, vagy már utána? És azt feltétlenül el kell-e fogadni - csak azért, mert a legnagyobbak csinálják -, hogy miliszekundumokban mérhető keresési időhöz több százezer átböngészésre váró találatot kapunk - miért nem azt a néhány tucatnyit, a minket valóban érdekel?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel indult neki a decemberi itbusiness Club az idei utolsó rendezvénynek. De még azzal is, hogy eloszlassa a tévhitet: keresni könnyű. A két előadó, Kása Károly (ügyvezető, Weblib Kft.) és Váncsa Julianna (műszaki vezérigazgató-helyettes, Montana) ennek megfelelően, részletesen beszéltek a keresési szokásokról és arról, hogy idehaza még mindig a telefonálás bizonyul az egyik legcélravezetőbb keresési módszernek, valamint hogy a keresésnek is megvan a maga kulturális szükséglete. 

Az előadásokat követően, szokás  szerint kötetlen beszélgetés alakult ki, az előadók és a klubtagok közti vékony határvonalat Gacsal József (Intel) és Bíró Szilárd (Lenovo) kommentjei tették véglegesen nem létezővé.

A jó hangulatú rendezvényről készült videó is: