Videógaléria

februári klub
Forrás: itbusiness

Videós összeállítás a februári ITB Clubról

Ismét az ITB klubon járt Vályi-Nagy Vilmos, infokommunikációs államtitkár. Miután röviden áttekintette az elmúlt kormányzati ciklust az ikt világ szempontjából, különös tekintettel a közigazgatásra, a következő 7 éves tervezési ciklusról beszélt.

Az informatika olyan, mint Ludas Matyi: ha egyet kap, azt (legalább) háromszor adja vissza. No nem a verést, hanem a befektetett pénzt: felmérések egész sora bizonyítja, hogy az informatikai szektorra és az informatikai beruházásokra költött összegek sokszorosan megtérülnek, vállalati és nemzetgazdasági szinten is. Az is evidencia, hogy versenyképes nemzetgazdaság nincs fejlett informatikai ipar és informatikai szolgáltatások nélkül.

Magyarország nem áll rosszul ezen a területen, de mindig van tere a fejlődésben. Különösen fontosak lesznek az előttünk álló évek, a 2014-2020-as EU-s költségvetési időszakkal és az ehhez kapcsolódó új operatív programokkal, illetve a 2020-ig tartó Digitális Menetrendben megfogalmazott célokkal. A következő hét évre szóló infokommunikációs fejlesztések, a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia kiemelt prioritásai között van a versenyképes ikt-szektor fejlesztése, illetve a digitális gazdaság fejlődésének előmozdítása.

Hogyan tudnak ebben segíteni egymásnak az ikt-szektor vállalkozásai, illetve a kormányzati-politikai szereplők? Milyen lehetőségek állnak az ikt-cégek előtt, milyen fejlesztéseket tervez az államigazgatás? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket vitattuk meg az itbusiness club legutóbbi rendezvényén meghívott előadóinkkal: Vályi-Nagy Vilmossal, az NFM infokommunikációért felelős államtitkárával és Rékasi Tiborral, a T-Systems Magyarország vezérigazgatójával.