Közösségi média

twitter 100m
Forrás: twitter

Twitter: 100 millió!

A Twitter ünnepel: az aktív felhasználók száma elérte a százmilliót. Napi rendszerességgel 50 millió user átlagosan 230 millió üzenetet küld ki a mikroblog jóvoltából. Minden egyéb adat is hihetetlen növekedést mutat; közepesen erőltetett szójátékkal azt mondhatjuk, hogy szárnyal a csiripelő.

Már százmillió aktív felhasználó üzenget a Twitteren, ezt maguk az idén ötéves mikroblog illetékesei jelentették be. Az elképesztő szám többek között annak köszönhető, hogy az év eleje óta 82 százalékkal nőtt a felhasználói bázis, sokkal nagyobb iramban növekedve, mint tavaly ilyenkor. Ha hihetünk az – elmúlt évek gyarapodási ütemét alapul vevő – előrejelzéseknek, akkor év végéig további 26 millióan csatlakoznak a mikrobloggerek táborához.

Üzenet az űrből      (Forrás: Twitter Blog)
Üzenet az űrből (Forrás: Twitter Blog)

Szintén elég durva adat, hogy a 100 millió user fele napi rendszerességgel tweetel; az ennyire aktív twitterezők száma 105 százalékkal növekedett egy év alatt. És persze van rengeteg olyan felhasználó, aki csak körülnéz: a userek 40 százalékára igaz, hogy nem csiripelnek, inkább csak követik az eseményeket. A platformokat tekintve érdekes adat, hogy a felhasználók több mint 55 százaléka okostelefonról vagy egyéb mobil eszközről küldi ki az üzeneteket.

Ami a tweetek számát illeti: naponta átlag 230 millió bejegyzés születik, ez 110 százalékos növekedés az év eleje óta.

A Twitter-illetékesek arról is közöltek adatokat, hogy jellemzően kik követnek a userek. Az amerikai kosárlabda liga (NBA) játékosainak 75 százaléka, a Szenátus tagjainak 85 százaléka csiripel; a Billboard Top 100-as listán szereplő zenészeknek pedig 87%-a ad hírt magáról ilyen formában. És aktívan jelen van a Dalai Láma és XVI. Benedek pápa is.

És ezek a brutális számok várhatóan csak tovább javulnak, már csak azért is mert a következő hetekben újabb nyelvi akadályok hárulnak el: a hindi, maláj, filippínó, valamint az egyszerűsített és a hagyományos kínai megjelenésével már 17 nyelven lesz elérhető a szolgáltatás.