Közösségi média

36_around-globe1_420
Forrás: -
Utazz nálam!

Velem ismered meg az itteni világot

A Couchsurfing nem a potya alvási lehetőségről szól: ha eltöltünk pár napot vendéglátónkkal, olyan mélységekben és részletességgel tárul elénk a helyi élet, amilyenhez foghatót a legdrágább luxusutazás és a legtájékozottabb idegenvezető sem tud nyújtani nekünk.

Az utazás az egyik legizgalmasabb dolog az életben. Óriási élmény távoli helyeken érdekes emberekkel találkozni, megismerni, hogyan élnek, miképpen látják a világot. A Couchsurfing-közösség mindezt tálcán kínálja számunkra. Egészen szabadon úgy fordíthatjuk a világszerte népszerű internetes szolgáltatás nevét, hogy keresünk magunknak egy üres kanapét a meglátogatni kívánt városban.

 


 

 

Tavalyelőtt Nápolyban töltöttem el két felejthetetlen napot a Rossi családnál egy hatalmas lakásban. Megérkezésemkor nagy meglepetésemre kedvenc süteményemmel, tiramisuval kínáltak, az utánozhatatlanul ropogós helyi kenyérből készített, paradicsomos, olívaolajas bruschetta ízét pedig nem lehet elfelejtni. Reggel óriási veszekedésre ébredtem, de gyorsan kiderült, csak a háziasszony beszélte meg az erkélyen állva az előző nap történteket a szomszéddal.

Ami a technikai információkat illeti, a sikeres egymásra találás titka a Couchsurfing hálózatban, hogy részletes profiladatokat adjunk meg magunkról, érdeklődési körünkről, korábbi és tervezett utazásainkról. Közölnünk kell azt is, hogy mi is fogadunk-e vendégeket, milyen szálláslehetőséget kínálunk (például külön szoba vagy egy kanapé a nappaliban) és milyen időpontban. Ha körülményeink miatt nem tudunk szállást adni, ajánlhatunk például idegenvezetést vagy meghívhatjuk egy sörre az idelátogatót egy romkocsmába. Ne feledjük, vendéglátóként ugyanolyan élményekben lesz részünk, mint utazóként, s ehhez még ki se kell tennünk a lábunkat lakóhelyünkről.