Közösségi média

31__2108_420px
Forrás: -

Magyarok a Marketen

Rohamosan terjednek az okostelefonok és a táblagépek, miközben a készülékekre megírt alkalmazások fejlesztése is egyre nagyobb üzletté válik. E területen vannak egészen kiemelkedő hazai példák is.

Néhány évvel ezelőtt az ember örült, ha egész egyszerűen csak egy sima marok mobil segítségével kommunikálhatott, viszont egyre gyorsuló világunk kommunikációs lehetőségek garmadájával árasztotta el a modern technológiai újításokra fogékonnyá vált felhasználókat. A mindennapi kommunikációnkat megkönnyítő és felgyorsító okos eszközökkel ugyanakkor az azokra készült alkalmazások is egyre népszerűbbé váltak. Sőt, a fejlesztések tekintetében meglehetősen komoly piaci harc alakult ki az amatőr és a profi fejlesztők között.


Ebbe a ringbe szállt be durván fél évvel ezelőtt egy ígéretes hazai start-up, a Stereobold csapata is. A kérdés mindössze az, hogy ők mivel tudnak talpon maradni, s miért tudnának felmutatni bármivel is többet, mint a konkurensek. A válaszokat a cég egyik alapítójától, Tömöri Imrétől vártuk.

Mint mondta, az, hogy szerencsét próbáljanak a mobileszközök szegmensében, tulajdonképpen párhuzamosan jött azzal, hogy a készülékek terjedésével az iOS és az Android is egyre népszerűbbé vált. Nekik voltak ötleteik a mobil oprendszerekhez. „Amikor elkezdtünk dolgozni, azt vettük észre, hogy a mobilalkalmazások terén rengetegen fejlesztenek, viszont nem megfelelő minőségű és kinézetű munkák látnak napvilágot. A célunk tehát az volt, hogy a meglévőknél sokkal jobb minőségű, használhatóbb és szebb alkalmazásokat készítsünk” – magyarázza a cég elnöke.

Tömöri Imre szerint azonban e tekintetben nem szabad csak egy adott országra koncentrálni, globálisan kell gondolkodni ahhoz, hogy valóban sikeresek tudjanak lenni.

Mindehhez komolyan képzett szakmai gárda van segítségükre; kiterjesztett valósággal kapcsolatos megoldásokra, illetve játékok fejlesztésére is van kapacitásuk. „Azt szeretnénk, hogy legyen annyi erőforrásunk, időnk, tőkénk, hogy ezeket is folyamatosan fejlesszük. Szépen haladunk, az elmúlt fél évben megduplázódott az a kapacitás, amit egy-egy projektre tudunk fordítani” – mondta Tömöri Imre. Persze továbbra sem az a céljuk, hogy gyorsan sokat fejlesszenek, hanem hogy kiváló minőséget, tökéletes élményt adjanak a felhasználóknak.

 

A Stereobold elnöke szabadidejében is szívesen áldoz munkájára. Imád fotózni, fényképezőgépe mindig nála van, s előszeretettel merít ötleteket a színekből, formákból, hogy azokat később munkája során hasznosítsa. Ahogy mondta, egyáltalán nem szeret tétlenkedni, pont ezért nem is nagyon szokott leállni, maximum csak akkor, ha egy kiadósabb – ami nála maximum egy hetet jelenthet – nyaralásról van szó. Viszont ilyenkor is csak „részlegesen” izolálja magát. „Az jelent pihenést, ha a megszokott napi tevékenység éppen nem terhel le; továbbra is nyitott vagyok az információra, e-mailezek, kommunikálok másokkal” – tette hozzá.