Közösségi média

Ki a menőbb a Twitteren?

David Cameron miniszterelnököt is megelőzve a One Direction fiúbanda tagjai bizonyultak a legbefolyásosabbnak egy brit Twitter-felhasználókat elemző felmérésben.

A közösségi háló elemzésével foglalkozó londoni PeerIndex listáján a brit X-Faktor 2010-es szériájából ismert és rövid fennállása óta többek között az MTV-díjátadón, valamint a Brit Awardson is elismert együttes tagjai közül Lyan Payne végzett az élen. Az őt szorosan követő többi négy tag mögött Ed Sheeran zenész, dalszerző szerezte meg a hatodik helyet, David Cameron csak a hetedik, egyben az első politikus a listán.

Az első tízbe bekerült még Piers Morgan újságíró, televíziós személyiség, Caitlin Moran nőjogi aktivista, szerző, a The Times újságírója, valamint Ricky Gervais színész, komikus.   A PeerIndex által harmadik alkalommal készült felmérése 150 millió ember több mint 10 milliárd Twitter-üzenetét vizsgálta, nemcsak mennyiségileg, hanem népszerűségük szerint is. Az értékelés során a hírességek bejegyzései által generált üzenetváltások számán kívül megfigyelték, hányszor hivatkoztak egy adott bejegyzésre, valamint azokat hányszor osztották meg újra.