Közösségi média

Facebook Home
Forrás: CBS

Facebook Home iPhone-on is?

Sajtóértesülések szerint tárgyalásokat folytat a Facebook az Apple-lel és a Microsofttal a Home mobilalkalmazás iPhone-okra és windowsos eszközökre történő adaptálásáról.

Április eleji debütálásakor a Home-nak még csak az androidos változata készült el, így várható volt, hogy a világ legnagyobb közösségi portálja további platformokon is meg kívánja jelentetni termékét, hiszen a felhasználók többsége immár mobil eszközről éri el a szolgáltatást. És bár világviszonylatban az Android fut az okostelefonok hozzávetőlegesen 70 százalékán a Gartner adatai szerint, Zuckerbergék nem akarnak lemondani a maradék 30 százalékról sem, amelyben jelentős részt képvisel az iOS operációs rendszer 21 százalékos részesedéssel.

Adam Mosseri, a Facebook termékmenedzsere a Bloombergnek úgy nyilatkozott, hogy az iPhone esetében a Home szoftvert a az Apple igényeihez igazítják, és annak kinézete nagyban eltérhet az androidos verzióétól. Még az is lehet, hogy nem Home lesz a neve, tette hozzá. Egyelőre sem a Microsoft, sem az Apple képviselője nem erősítette meg a tárgyalásról szóló hírt.