ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 02/19: Miért kell a HR-analitika?

IoT Live Show díjeső Ön már tudja, hogy milyen díjak találnak gazdára az IoT Live Show gálavacsoráján? A rendezvény szervezői 2 közönségdíjat („A legjobb IoT megoldás” és „A legjobb előadó kategória”) és 4 különdíjat osztanak ki az arra érdemeseknek. A főszponzori különdíj adományozója a Telenor. Ezt követik a szakmai, az üzleti és kommunikációs különdíjak, melyeket a Cisco Systems, a Deloitte, valamint az IT Business által legjobbnak tartott versenyzők fognak megkapni. A díjak és elismerések mellett még egyedi ajándékokkal is készülnek a zsűritagok és a kiállítók a rendezvény résztvevőinek. Ma éjfélig még kedvezményesen tud jegyet vásárolni!

 

TECHNOLOGY

Fontos tudásbázis csatlakozik a mesterségesintelligencia-koalícióhoz Magyarország egyik vezető IT-vállalataként csatlakozott a 4iG az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalícióhoz). A szakmai fórum együttműködési lehetőséget biztosít a fejlődési irányok meghatározásában az MI fejlesztők és felhasználók, azaz a piaci és az állami szereplők, valamint az akadémiai szféra és a szakmai szervezetek számára.

Itt az első fecske: élesben is elindult a nyílt bankolás Magyarországon Élesben is elindult a négyből az egyik PSD2-es engedéllyel renelkező fintech, a Számlázz.hu szolgáltatása a K&H Bankkal, ezzel beléptünk a nyílt bankolás korába.

Megérkeztek a Magyar Telekom 2019 Q4 és egész éves eredményei A Magyar Telekom ma közzétette 2019. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. Főbb eredmények: az összbevétel éves összehasonlításban 4,1 százalékkal, 182,3 milliárd forintra nőtt 2019 negyedik negyedévében, a magyarországi RI/IT bevételek ismételt növekedésének, valamint a mobil adatbevételek mindkét országban jelentkező emelkedésének következtében. Az összes bevétel 2019 egészét tekintve 2018-hoz képest 1,5 százalékkal, 666,7 milliárdra nőtt, mivel a szolgáltatási bevételek és a készülékértékesítési bevételek növekedése ellensúlyozta az RI/IT bevételek csökkenését.

Így reagálnak a multik a koronavírusra - Körkép ágazatonként Nehéz helyzetben többek között a Fiat Chrysler, a Volkswagen-csoport és a Hyundai is. A kínai beszállítók kiesése világszerte komoly gondokat okoz, de számos ruhamárka és szórakoztatóipari cég kényszerült arra, hogy ideiglenesen bezárja a boltjait Kínában.

Elkészült a kormány mesterséges intelligencia stratégiája Elkészült a Mesterséges Intelligencia Sstratégia, amely a mesterséges intelligencia térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter.

Tovább is van: meghosszabbították az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására.

Riválist vásárolna a CIB tulajdonosa: létrejöhet az EU negyedik legnagyobb bankja 4,86 milliárd eurós árajánlatot tett az Intesa Sanpaolo egy rivális pénzintézet, az UBI Banca megvásárlására – írja a Financial Times.

A Cisco vezetője elutasította a Nokia és az Ericsson megszerzését Chuck Robbins, a Cisco első embere visszautasította azt a felmerült javaslatot, hogy vállalata szerezzen többségi tulajdonrészt az Ericssonban és a Nokiában, hogy így lehessen ellensúlyozni a Huawei 5G-hálózatok területén szerzett piaci pozícióit és befolyását.

EU - a tagállamok dönthetnének az automatikus arcfelismerő rendszerekről A testület korábban ellenezte az automatikus arcfelismerő rendszerek alkalmazását és legfeljebb öt esztendőre megtiltotta volna azok használatát, azonban most módosította az álláspontját és a jövőben lehetővé tenné az egyes európai uniós tagországok számára, hogy maguk dönthessenek az ilyen szoftverek alkalmazásáról.

Az autók és tévék piacán is érezni lehet majd a koronavírust  A Boston Consulting Group (BCG) elemzői úgy látják, hogy Kína központi szerepe miatt az autógyártásban rendkívül gyors és mélyreható következményekkel jár a vírus terjedése.

Lehetséges hogy 8200 dollár alá süllyedhet a bitcoin értéke A bitcoin értéke a hétvégén 10 000 dollár alá zuhant. Számos új elemzés érkezett arról, hogy meddig folytatódhat a jelenlegi korrekció.

QR-kóddal fékezné meg Kína a koronavírus terjedését Még egy hete sincs, hogy február 12-én az Alipay – a világ legnagyobb online és mobilfizetési platformja, amelyet az Ant Financial Services Group, a kínai óriás Alibaba Group leányvállalata működtet – bejelentette, a kormánnyal együttműködve új appot indított el a koronavírus megfékezésére.

 

HUMAN

Pontos, gyors válaszokat kaphatunk az emberi kérdésekre A vállalati működés számtalan területén már természetesnek számít, hogy a lehető legtöbb helyről begyűjtött adatokat elemezve próbálják meg megjósolni a jövőt, vagyis megalapozott döntéseket hozni. Dőreség lenne, ha ezeket az elemzési lehetőségeket pont a cég legfontosabb értékei, a dolgozói kapcsán nem használnánk ki.

Ha nálam egy tanár azt mondaná egy gyereknek, hogy „fogd be a szád”, akkor holnap bezárnék Ha játékosan csináljuk, az is lehet buli, hogy megtanuljuk az összes magyarországi tájegységet a pontos helyesírásukkal együtt, meg az is, hogy összegyűjtjük a magánhangzó-torlódásos szavakat – mondja Rózsa Ildikó, a belvárosi Mars-program magántanulói csoport pedagógiai vezetője.

Áldás vagy átok a HR digitalizációja? A stratégiai, emberi feladatok ellátására biztosítana többletidőt a HR digitalizációja, de a magas költség miatt csak a nagyobb vállalatok lépik meg a befektetést. Ha elszántuk magunkat a HR digitalizációja mellett, akkor a célok meghatározása után próbálkozzunk kicsiben, pilot programok indításával.

Ezért aztán megérte doktori címet szerezni! Elég sok reakció érkezett a múltkori posztra, melyben egy múzeumi restaurátor és egy bolti árufeltöltő fizetését hasonlítottuk össze. Folytatjuk Kiakasztó" sorozatunkat. Most egy másik vidéki múzeum munkatársának a fizetéséről lesz szó.

Új üzletágvezetőkkel erősít az SAP Magyarországon Új szakmai vezetőket nevezett ki az SAP Hungary a szolgáltatási, tanácsadási üzleti terület, valamint a pénzügyi-biztosítási szektornak dedikált új üzletág élére.

Kevesebb magyar megy külföldre dolgozni A hazai bérek emelkedésével, valamint az itthoni elhelyezkedési lehetőségek bővülésével párhuzamosan érezhetően csökken a külföldön munkát vállalni szándékozók aránya.

Ön megengedheti, hogy elmenjenek dolgozói? Ha már volt kapcsolata fejvadász céggel, akkor pontosan tudja, hogy 1-2 millió forint közötti összegbe kerül egy új munkatárs felkutatása. A betanítás is igen költséges és az is tény, hogy az új dolgozó kb. a 4-5. hónaptól kezd el értéket termelni és nem csak viszi a pénzt.

Jeff Bezos 10 milliárd dollárt ajánlott fel klímavédelmi célokra Instagramján jelentette be hétfőn az Amazon tulajdonosa, hogy tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra. A Bezos Earth Foundation már az idén nyártól megkezdi tudósok, aktivisták és NGO-k klímavédelmi munkájának finanszírozását adományokkal és ösztöndíjakkal.

A vitakultúra kezd eltűnni a társas kapcsolatokból Amellett, hogy a családok médiastratégiát alkotnak, arra is figyelniük kell, hogy milyen mintákat adnak a gyerekeknek – hangsúlyozza Tari Annamária pszichoanalitikus.

Másfél millió forintot is megkereshet egy kölcsönzött munkavállaló A munkaerő-kölcsönzés foglalkoztatási időtartama sok esetben határozatlan idejű, a gyakornokokat pedig saját állományba veszik át a kölcsönvevők. A legmagasabb foglakoztatási napok a HR, toborzási és kiválasztási, valamint a közösségi média specialisták esetében jelentkeznek.

Randi helyett telefon: szexi vagy nem? A technológia megjelent a hálószobában, és kezdi kitúrni onnan a romantikát: a magyar fiatalok harmadát zavarja a mobilozás, ha intimitásról van szó – derül ki a YouGov által végzett ezer fős reprezentatív kutatásból.