ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 02/04: Védett gépek

TECHNOLOGY

Távolról is biztonságos felügyeletet nyújt az új megoldás A hálózathoz kapcsolódó ipari berendezések számának növekedésével egyre nagyobb a kiberbiztonsági kockázat az iparban is. A EcoStruxure™ Secure Connect Advisor megoldása révén lehetővé válik az ipari eszközök távolról történő, biztonságos menedzselése.

Az Apple lehúzza a rolót Kínában Azok után, hogy több amerikai vállalat, így a Google, az Amazon, a Microsoft, valamint a Starbucks és a McDonald’s is bezárta irodáit, illetve boltjait, az Apple is bejelentette, hogy február 9-éig nem nyitnak ki a kínai üzletei.

Megújul a Magyar Államkincstár számlavezető rendszere A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerének fejlesztésére, implementálására kiírt közbeszerzési eljárását a 4iG nyerte. A projekt keretében a Kincstár lecseréli 1997 óta szolgálatban lévő számlavezető rendszerét. A fejlesztés két lépésben valósul majd meg, végeredményeként multidevizás, korszerű technológiai alapon működő, banki számlavezető rendszert vezetnek be.

„A kung-fum arról szól, hogy az értékesítés nem lehet cél, hanem csakis következmény” Takács Antal, az Ügyfélkiszolgálás | elégedettség | élmény című könyve a szakmai meglátások mellett, éles kontúrral rendelkező társadalmi és technológia korrajzot is tartalmaz. Úgy véli, az értékesítés nem cél, hanem következmény. Az ügyfél pedig nem egy két lábon járó pénztárca, hanem érző lény, akivel ha a vállalat törődik, akkor az hosszú távon megtérül. 

3-3,5 százalékkal nőhet a gazdaság idén, mondja a GKI A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés.

Korlátozott jogosítványokkal kezdi munkáját a Facebook szakértői testülete A 40 szakértő közül legalább 11-nek jelen kell lennie a határozatképességhez. A meghozott határozatok kötelező érvényűek lesznek, még akkor is, ha azzal Mark Zuckerberg vagy a Facebook nem ért egyet. A meghozott döntéseket gyorsan átültetik majd a gyakorlatba és alapvetően precedens értékűek lesznek. 

Futótűzként terjednek a zöld és etikus befektetések Európában Morningstar adatai szerint az európai ESG-alapok 120 milliárd eurónyi pénzt gyűjtöttek tavaly, ezzel az ESG-alapok által kezelt vagyon 56%-kal 668 milliárd euróra nőtt Európában. Tavaly 360 új, ESG-fókuszú alap indult, ezek közül 50 rendelkezik klímaorientált befektetési szemlélettel.

582 igen, 40 nem szavazat: csak egyfajta mobiltöltőt lehet majd használni az EU-ban Az uniós döntéshozók több mint egy évtizede próbálnak nyomást gyakorolni a telefongyártókra, hogy eszközeiket egységes töltőtípussal lássák el. Az ügyben most komoly előrelépés történt.


Februári Club: Digitális munkahelyek – környezetbarát módon Professzionális munkát csak professzionális irodai környezetben tudnak végezni a dolgozók – a vállalat szempontjából viszont az is fontos, hogy mindezt a lehető legkisebb erőfeszítéssel lehessen biztosítani. A februári ITB Club rendezvényen arról lesz szó, hogyan lehet mindezen célokat elérni a VMware megoldásaival.


Tényleg belehalunk az 5G-be? Tovább folytatódott az ötödik generációs mobilhálózat kiépítése Magyarországon, és már az első valódi, szupergyors 5G-mobilnethálózat is elérhetővé vált – igaz, egyelőre csak egy szolgáltatónál, limitált területen, és még csak kétféle telefon képes rácsatlakozni.

A jövő iparpolitikájának 5 pillére - Interjú a magyarországi Siemens vezérével Február 4-én ülésezik legközelebb a Nemzeti Versenyképességi Tanács, ahol a tanács tagjai többek között a globális Siemens javaslatait ismerhetik meg arra vonatkozóan, hogyan lehet jövő orientált az iparpolitika Európában, és így Magyarországon is - tudtuk meg Dale A. Martintól. 

Enyhén átlag alatt alakult januárban a Beszerzési Menedzser Index A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított januári értéke: 52,5. Ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. 2018-ban a trend végig kedvező képet mutatott, és ez folytatódott 2019-ben is.

 

HUMAN

Sikert vagy kudarcot kovácsolsz éppen? Évtizede foglalkoztat a kérdés: felismerhető-e előre, hogy egy egyéni- vagy egy csapatprojekt sikerre vagy kudarcra van ítélve? Van mód segíteni a kudarc felé sodródóknak? Olyan összetett és sok tényezőtől függő a siker beteljesedésének - azaz a cél elérésének - útja, hogy sokáig reménytelennek tűnt e vállalkozás, de hosszas vizsgálódás és az erre épülő felismerések után kikristályosodott valami...

Pályázható az Employer Branding Award 2019 A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Employer Branding Tagozata - a munkáltatói márkaépítés hazai intézményi formálója - ötödik alkalommal hirdeti meg az Employer Branding Awardot.

Céges siker kulcsa lehet az alumni hálózat Mára úgy tűnik, hogy a vállalatok is felismerték a volt munkavállalói hálózatokban rejlő értékeket. Külföldön komoly kultúrája van a céges alumniknak. Magyarországon ugyan még kevésbé tudatos a téma felkarolása, de vannak jó példák és gyakorlatok, amikből érdemes leszűrni a tapasztalatokat, hiszen a munkáltatói márkának jót tehet, a toborzók helyzetét pedig megkönnyítheti egy ilyen hálózat.

Ha hiszed, ha nem, negyven felett érdemes vállalkozást alapítani Nem kisebb pályások, mint az MIT kutatói Pierre Azoulay vezetésével mozdultak rá a témára, segítségül hívva az USÁ-ban elérhető nagy adattároló rendszereket (statisztikai hivatal, adóhivatal), és az 1970-es évektől 2.5 millió vállalkozóra vonatkozó adatokat elemeztek. A leggyorsabban növekvő új vállalkozások felső 0.1%-ában az alapító átlagéletkora az alapításkor 45 év volt.

Túlképzettnek lenni igazából nagyon is megéri Mindannyian találkoztunk már azzal az érveléssel, hogy nem biztos, hogy szükség van annyi diplomásra, jobban jár az ember, ha elmegy szakmát tanulni. Egyéni életutak esetében láthatunk erre is példákat, a statisztikák viszont még mindig azt mutatják, hogy összességében nagyon megéri diplomát szerezni, mert mind a keresetek, mind a foglalkoztatottság mutatói lényegesen jobban alakulnak a felsőoktatást elvégzettek körében.

Legalább öt évet szánjunk az átadásra, átvételre! A hazai első generációs vállalkozók, a cégalapítók korban most értek el a staféta átadásáig. Jellemzően nincsenek még túl rajta. A sikertelen utódváltásra az eddig statisztikák szerint a generációváltó cégek kétharmada ráment. Csak 30 %-uknak sikerült. Nincs hagyomány, követendő minta, nincsenek többgenerációs, akár egy százada működő családi magáncégek.

Vállalatok, ahol a legboldogtalanabbak a munkavállalók Elsőre úgy tűnhet, hogy egy technológiai cégnél dolgozni maga a megtestesült álom. Hisz a legtöbb IT óriásnál rugalmas a munkabeosztás, jó a fizetés, és sokszor még a kikapcsolódási lehetőségről is gondoskodik a vezetőség. Csak hogy a felszín alatt koránt sem rózsás a kép.

Nagyon fájna a hálapénzfekély kiműtése az egészségügyből A paraszolvencia nem a baja, hanem a tünete az egészségügyi rendszer működési hibájának – sűríti egy mondatba Sári Tamás, az orvoskamara etikai bizottságának tagja a hálapénz-problematikát, ami vagy hetven éve gúzsba köti az ellátási rendszert. 

Nem érünk rá, mert meetingelünk A modern kori vállalati működési kultúra egyik alapegységévé vált a meetingen ülés. Reggeltől estig, hónunk alatt a notebookkal, kezünkben az ásványvizes vagy energiaitalos flakonnal vonulunk értekezletről értekezletre, egyre fásultabban vagy ingerültebben, egyre komolyabb időnyomás alatt. 

Feldmár András: „Az életenergia fertőző” Tanulható, elsajátítóható-e a lelki rugalmasság, vagy adottságként kell kezelnünk? Hogyan élvezhetjük az életet, ha a múltban már annyi rossz dolog történt velünk? Feldmár András és Büky Dorottya beszélgetése.

„Ez nem a nemzet alaptanterve” Egy autokratikus társadalom értékrendjét tükrözi a módosított Nemzeti alaptanterv. Szakértők szerint a dokumentum számos pontján szembemegy a modern pedagógiai szemlélettel.

Tájékoztassák a munkavállalókat, használjanak kézfertőtlenítő és vírusölő szereket Tájékoztassák a visszaérkező munkavállalókat a koronavírus fertőzés tüneteiről és a megelőzés lehetőségeiről, helyezzenek ki kézfertőtlenítő szereket és használjanak fokozott vírusölő hatású takarítószereket - ezt javasolja a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hazai munkáltatóknak.

Az igazi kortárs művészet: 99 okostelefonnal hülyítette meg a Google térképét egy férfi Ahhoz, hogy a térkép dugót jelezzen egy berlini hídon és utcán, elég volt 99 bekapcsolt okostelefonnal elvonulni rajta, méghozzá a Google berlini székházától pár lépésnyire.