ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 01/29: Így költözzünk felhőbe

IoT Live Show A kedvezményes jegyek értékesítése 2020.01.22.-én megkezdődött. Az első héten már több, mint 90-en biztosították a helyüket a rendezvényre, így a jegyek közel 50%-a már elkelt. Olyan izgalmas előadások lesznek hallhatóak, mint „Ipar 4.0 a víziparban”, „Hogyan lesz a növénytermesztés okos?”, „Adatbányászat IoT kamerákkal”, „Az első működő Ipar 4.0",  „IoT platform BigData alapokon” vagy „Okos Parkolás az élhetőbb városokért." stb. Ha Ön is kíváncsi ezekre az előadásokra, akkor mielőbb gondoskodjon jegyéről, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan fogynak a helyek!

Bővebb információ: www.iotliveshow.hu

 

TECHNOLOGY

A végtelenbe, és tovább Megszületett a döntés: a vállalat a felhőtechnológiát beépíti a saját működésébe. A felhőbe költözést alaposan elő kell készíteni, kezdve a stratégiától egészen az átállás utáni üzemeltetési feladatokig. A képzés, a munkacsoportok kialakítása éppúgy a folyamat részei, mint maga a felhőbe mozgatható alkalmazások kiválasztása. Összeállításunkban a felhőbe költözés folyamatát írjuk le.

Az Apple válasza az egységes töltő szabványára Az Európai Parlament azt szeretné, ha minden telefongyártó egységes telefontöltőt vezetne be, nem csak a vásárlók helyzetének megkönnyítése miatt, de az évente keletkező elektronikai hulladék visszaszorítása céljából is. Az Apple viszont azzal érvel, hogy a lépés több hulladékot eredményezne.

Kényszerű egyensúly Régen rossz, ha a menedzsmentben két vezető között állandó az egyet nem értés. Vannak viszont olyan esetek, vagy inkább idők, korszakok, amikor a vitának, az érvek és ellenérvek folyamatos ütköztetésének köszönhetően alakul csak ki, merre is kell a vállalatot, intézményt kormányozni.

Örült harc a világ legnagyobb zenei piacáért Az Egyesült Államok a világ legjelentősebb zenei piaca , és minden jelenleg ismert információ alapján ez így is marad még évekig. És ugyan globálisan ( egyelőre) nem is látszik még az a szereplő, aki képes lenne a svéd Spotify uralmát, akár csak megkérdőjelezni is. 

India lett a világ második legnagyobb okostelefon-piaca Mióta Indiában van vezeték nélküli internet olcsón, azóta a gyártók kiemelt figyelmet fordítanak a régióra. A Counterpoint Research elemzői szerint a munkának meg is lett az eredménye: India 2019-ben a világ második legnagyobb okostelefon-piacává nőtte ki magát, 158 milliós eladással Amerikát is megelőzte.

Adómentes övezetben építi fel Dubaj a saját Szilícium-völgyét Dubaj vezetése a híres adómentes övezetében építené ki a világ legnagyobb blockchain ökoszisztémáját. A térségben nemcsak a startup vállalkozásokat, de a kriptovalutával kapcsolatos képzéseket, valamint a kockázati tőkefinanszírozásokat is támogatná a város.

Így látja a Service Designt a Nielsen Norman Group A Service Designról szóló cikkünk első felében nagyvonalakban felvázoltuk, a definíciót és a kezdeteket, majd egy éttermi példával szemléltettük, hogy miről is van szó. A továbbiakban arról fogunk beszélni a Nielsen Norman Group írása alapján, hogy mik az alkotóelemei és hogy működik ez a Service Designnak nevezett módszertan.


Februári Club: Digitális munkahelyek – környezetbarát módon Professzionális munkát csak professzionális irodai környezetben tudnak végezni a dolgozók – a vállalat szempontjából viszont az is fontos, hogy mindezt a lehető legkisebb erőfeszítéssel lehessen biztosítani. A februári ITB Club rendezvényen arról lesz szó, hogyan lehet mindezen célokat elérni a VMware megoldásaival.


A Ferrari a világ legerősebb márkája A Brand Finance legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Ferrari a világ legerősebb márkája. Az olasz sportkocsi-gyártó sok új modellt jelentett be a közelmúltban és igen erős évet tudhat maga mögött.

Az új koronavírus a hardveráraknak is betesz A Kínából indult, de szép lassan terjedő koronavírus járvány hatásait a számítástechnikai ipar is megérzi. A lezárt városok, megyék rengeteg, az IT számára fontos cég gyártelepeit is tartalmazzák. Ezek közé tartozik a Samsung Electronics és a Foxconn egyes üzemeit tartalmazó, Sanghaj melletti Suzhou is.

Bombasiker az előfizetéses modell az appoknál Egy friss jelentés szerint meredeken nőnek az appok előfizetéses bevételei nem csak az App Store-ban, de a Google-féle Play Áruházban is. A számok azt mutatják, hogy hosszabb távon is meg kell barátkoznunk a konstrukcióval.

A cégek mellett a Földet is tönkretesszük az online termékek visszaküldésével? Több millió amerikai küldi vissza ingyenesen a nem tetsző karácsonyi ajándékokat, amelyek nemcsak, hogy szeméthegyeken kötnek ki, de óriási üvegházhatásúgáz-kibocsátással is jár. Az amerikaiak minden évben több mint 3,5 milliárd terméket küldenek vissza a csomagküldő UPS számításai alapján.

 

HUMAN

Egy új kutatás alapján lehet okunk az óvatos optimizmusra A következő 10 évben akár növekedhet is a magyarok egészségben eltöltött éveinek száma – ez derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének körképéből. Ugyanakkor a magyarok egészségét befolyásoló kockázati tényezők között a túlsúly és a mozgáshiányos életmód a legfontosabbak.

„Nem érdekel, hogyan, csak legyen meg!” – 3 gyakori akadály, amit vezetőként le kell küzdened A jó vezetőre gondolhatunk úgy, mint valakire, aki rájött, hogyan tudja saját erejét és tudását az üzlete, a csapata és a világ szolgálatába állítani. Ezzel ellentétben a rossz vezető olyasvalaki, aki félreért, félreinstruál és visszaél a hatalmával – ez ritkán vezet hosszú távú sikerekhez.

Magyar közreműködéssel várható áttörés a Parkinson gyógyításában Az újdonságot nem maga a műtéti eljárás jelenti, hiszen világszerte a Parkinson-kór kezelésének egyik legkorszerűbb módja a mély agyi stimuláció, Magyarországon közel húsz éve alkalmazzák ezt a terápiát. Egyre több tudományos és orvosszakmai lehetőséget kínáltak fel az évek során, ebbe a trendbe tartozik a Szegeden beültetett új neuropacemaker is.

Magyar tehetségek az EIT Health radarján Rekordot döntött 2019-ben az EIT Health tréning- és accelerator programjaiba bekapcsolódó közép-, kelet- és dél-európai résztvevők száma. A szervezet tréning-, mentorálási és finanszírozási programjai révén több mint 1500 tehetség és 50 start-up kapott segítséget a további fejlődéshez.

Top 4+1 trend a 2020-as fizikai munkaerőpiacon HR szempontból talán az elmúlt évtized legizgalmasabb időszaka várható. A Work Force Kft. hazai elemzése és külföldi kitekintése azt vetíti előre, hogy 2020-ban felértékelődik a munkaerő-kölcsönzés, nehezebben lesznek tervezhetők a létszámigények, és a szakmunkások megtartása fontosabb, mint valaha.

Kell-e félnünk a koronavírus miatt, ha az AliExpress-ről vagy a Wish-ről rendelünk? A Kínából rendelt csomagokkal kapcsolatban a napokban két hivatalos nyilatkozat is azt szögezte le, hogy nincs okunk tartani attól, hogy elkapjuk a koronavírust a Kínából rendelt csomagok által. 

Mi kell ahhoz, hogy digitális szabadúszóként sikeres legyél? Ugyan még csak 26 éves, mégis lassan évtizedes munkatapasztalat áll mögötte. Diákként a vendéglátásban kezdte egy mexikói étteremben, majd pénzügyi asszisztensként folytatta üzleti szolgáltatóközpontban (shared service center), ahonnan nagyvállalati marketing területre váltott. Aztán rájött: nem az ő világa másnak dolgozni szigorú keretek között. 

Marketing és környezetvédelem - miről is beszélek? Nevezik zöld marketingnek, nevezik ökomarketingnek is: amikor a marketing eszközeivel azt szeretnénk elérni, hogy cégek és fogyasztók úgy alakítsák az életüket, hogy azzal környezettudatosabbak legyenek. A zöld marketing lehet nyílt, de lehet burkolt is, a lényeg, hogy a cél az, hogy védjük meg a környezetünket. 

Jól alakulnak a foglalkoztatási feltételek a szakképzésben A szakképzési rendszer átalakulásával kedvezően alakulnak a pedagógusok munkafeltételei, amelyeket a várhatóan februárban nyilvánosságra kerülő új szakképzési törvény végrehajtási rendelete rögzíti majd. A tervezet szerint a szakképzésben oktatóknak heti 22, az osztályfőnököknek 21 tanórájuk lesz.

Élet a járvány gócpontjában A vírus terjedésének megállítása érdekében Vuhanban lelassították az életet. A repülőtér bezárt, az utcákon alig látni embert, a tömegközlekedés nem működik, mindössze néhány taxi van szolgálatban. Ebben az is közrejátszik, hogy a polgármester szerint a város lakosságának közel fele, ötmillió ember elment Vuhanból a karantén kihirdetése előtt.