ITB Today

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

ITB Today 01/28: Az egységes adatpiac előnye

TECHNOLOGY

Egységesedő adatpiac, mindenkire kiterjedő szabályozás, kkv-s biztonsági anomáliák – érkezik a mindenki által hozzáférhető tudás A kiberbiztonság nemcsak nagyvállalati szinten jelent komoly kihívást, sőt. Ha rangsorolni kellene talán a kis- és közepes vállalkozások jobban ki vannak téve a fenyegetéseknek, ami a biztonságtudatosság hiányosságára, és az első blikkre túl magasnak és feleslegesnek tűnő pénzügyi ráfordítás számlájára írható. Védelem nélkül azonban nincs siker, az induláshoz pedig, úgy tűnik lesz, aki irányt mutasson.

Hogyan lesz egységes fintech stratégiája Magyarországnak? 2019. tavaszán elkészült Magyarország FinTech Stratégiája. A pénzügyi szektort érintő két újabb látott napvilágot: a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség 22 pontos digitalizációs javaslata. Hogyan lesz egységes fintech stratégiája Magyarországnak?

A helyi iparűzési adó vagy a társasági adó nagyobb teher a vállalatoknak? Az egyszámjegyű adókulcs az olyan adóalap- és adókedvezményekkel kiegészülve, mint a fejlesztési tartalék vagy a fejlesztési adókedvezmény, a magyar társasági adórendszert az egyik legversenyképessé tette az Európai Unión belül. Ezt tükrözi a Tax Foundation 2019-es adó versenyképességi indexe is.

Öt ember ülhet majd be a magyar dróntaxiba Bemutatták a világ első hidrogénüzemanyagcella-meghajtású, személyszállításra is alkalmas légi járművét Jakabszálláson. Júliusra a jogi környezet is készen áll hozzá, 7-8 év múlva pedig a sorozatgyártása is megkezdődhet a jakabszállási csodának, ami 200 kiló terhet - embert vagy rakományt - képes szállítani.

Hol húzodik a CRO határa - szerintem, szerintünk... A CRO nem éppen a legkönnyebben megragadható és elmesélhető történet a digitális területen, a konverziós ráta optimalizálása viszont elemi érdek. Definíciók, tévhitek és néhány jó tanács. Sólyom Balázs cikke.

Átképzési forradalom kell a digitalizálás miatt Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (WEF) nevű nonprofit, nem kormányzati nemzetközi szervezet alapítója kijelentette, hogy kormányokkal és munkaerőpiaci szolgáltatókkal közösen 2030-ig egymilliárd munkahelyet akarnak úgy átalakítani, hogy azok megfeleljenek a jövő (digitális) kihívásainak.

Személyes márka védelemről szól a 27. Kríziskommunikáció Meetup A személyes márka védelméről tudhatnak meg többet azok, akik a Kríziskommunikáció Meetup csoport következő szakmai estjén töltik a budapesti UP Centerben. Az esten áttekintésre kerülnek azok az új támadási formák, amelyek meghatározóak lehetnek a közeljövőben. Esetpéldákon keresztül tudjuk meg, mit tehet a kommunikációs szakember e támadások hárításával kapcsolatosan.

Februári Club: Digitális munkahelyek – környezetbarát módon Professzionális munkát csak professzionális irodai környezetben tudnak végezni a dolgozók – a vállalat szempontjából viszont az is fontos, hogy mindezt a lehető legkisebb erőfeszítéssel lehessen biztosítani. A februári ITB Club rendezvényen arról lesz szó, hogyan lehet mindezen célokat elérni a VMware megoldásaival.

Tucatnyi magánszemélynek van száznál több cége Jelenleg közel 12 ezer magánszemély van Magyarországon, aki közvetlen vagy közvetett tulajdonosi kapcsolaton keresztül több mint 5 vállalkozást irányít. Akadnak, akik annyi céget birtokolnak, amelyeknek már a neveit megjegyezni sem lehet egyszerű.

A felelős üzleti magatartás versenyképességi tényező Azokba az országokba, ahol kellő súlyt fektetnek a felelős üzleti magatartásra, szívesebben mennek a beruházók, hiszen jobban számolhatnak az egyenlő versenyfeltételekkel, hosszabb távra tudnak tervezni – hangsúlyozta Gion Gábor a Pénzügyminisztérium, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemzetközi konferenciáján.

Az ipar 4.0 legfontosabb eleme: tanulás Az új technológiák segítik és igénylik is a vállalati adatok módszeres feldolgozását, használatát. Nincs olyan digitalizációhoz kapcsolódó fogalom, amely ne az adathoz vezetne vissza. Biró Szabolccsal, a HiflyLabs fejlett analitikai üzletágának vezetőjével, mérnök-informatikus-szociológus-data scientisttel beszélgettünk a minden szinten megjelenő tanulásról, amely segíti a kis- és nagyvállalatokat.

 

HUMAN

Amit a „rebellisek” várnak a főnöküktől Vezetőként sokszor érezheted úgy, hogy egy-egy, a sorból kilógó, lázadó kollégád elviselhetetlen… mégis elviseled, mert ő tud valami olyat, amit senki más. Néhányat megosztok a „Rebellisek” gondolatai közül. Érdemes figyelni rájuk, mert könnyebb elfogadni őket, ha megértjük a működésüket.

Mi a legerősebb megtartó erő a munkahelyen? Az emberek legtöbbször egy szervezethez mennek dolgozni, de a vezetőnek mondanak fel. A több ezer állásinterjú, melyet HR tanácsadóként tartottam, majd a vezetői pályafutásom is egyaránt ezt a felismerést hozta számomra. Jól ismerem az emberek motivációit, az általam tartott interjúk mintegy 80%-ánál hangzott el a jelölt részéről az, hogy jó vezetőt akar.

Így lehet tréningezni a rezilienciát Ahhoz, hogy rugalmasan ellenállhassunk a folyamatos kihívásoknak alapvetően szemléletmódváltásra és szokásmintáink átalakítására van szükség. Érdemes átalakítanunk a viszonyunkat a stresszhez. Ha a mindennapi stressztényezőinket komfortzónánk határainak tágítására használjuk, előnyt is kovácsolhatunk belőlük.

Freud unokaöccse a nagybátyja ötleteivel adta el a kapitalizmust Amerikának Freud munkásságának egyik legfontosabb tézise, hogy az emberek irracionálisak,  alapvetően olyan szükségletek és vágyak hajtják őket, amikre nem feltétlenül létezik logikus magyarázat. A német pszichiáter úgy vélte, hogy az embereket elsősorban szexuális és erőszakos gyökerű impulzusok hajtják, az unokaöccse pedig pontosan ezt használta ki.

Atipikus munkavállalók Közöttünk élnek, és egyre többen vannak. Nemcsak a ma már klasszikusnak számító, részmunkaidős vagy home office-ban dolgozó kollégákról beszélünk, a kapucnis pulcsis programozóról, vagy a megbízói számára közösségi oldalakat kezelő kismamáról. Itt az ideje, hogy megismerkedjünk az atipikus munkavállalók hozzáállásával is.

A legjobbakat ne a legnagyobb problémákra, hanem a legnagyobb lehetőségekre állítsuk A kiemelkedő cégek rendszeresen a legnagyobb lehetőségekre állítják rá a legjobb embereiket, és nem a legnagyobb problémáikra. Pedig a problémák kezelésével csak jó lehet a cég, kiválóvá azonban csak a lehetőségek felfuttatásával lehet válni.

Online tevékenységed alapján pontozzák, mennyire vagy megbízható állampolgár Az Airbnb olyan algoritmusokat szabadalmaztatott, amik feltérképezik a felhasználók tulajdonságait a közösségi médiában. A szokásos hitelképességi és személyazonossági ellenőrzésekkel szemben olyan tulajdonságokat is vizsgálnak, mint a „lelkiismeret és nyitottság”, és ezt „biztonságos harmadik fél adatbázisaként” írja le.

Kísérleti alkalmazások a mobilfüggőség ellen a Google-től A Google egy ideje már elkötelezetten munkálkodik azon, hogy a felhasználók egészségesebben kezeljék a mobiljukat. A jelek szerint a keresőóriás tisztában van azzal, hogy neki nagy felelőssége van abban, hogy az emberek mobilfüggősége felett menedzselési lehetőséget biztosítson.

3D nyomtatási versenyt rendeznek középiskolásoknak Még lehet jelentkezni Nyomtass hidat! című, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum által középiskolás csapatoknak szervezett versenyre. A megmérettetésen az indulóknak 3D nyomtatási technológiával kell hídszerkezetet építeniük, a nevezésre péntekig, azaz január 31-éig van lehetőség.

Az aranykor vége: egyre több fiataltól válnak meg a cégek A KSH legutóbbi adatközlése szerint ugyanis a 15-24 éves munkanélküliek száma tavaly szeptember-novemberben 8300 fővel nőtt 2018 azonos időszakához képest, ami esetükben 13,2 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. A növekedés a tavaszi, nyári időszakok kivételével az elmúlt években folyamatos volt.

Mácsai Pál: „Elkényeztetett a pályám” Miért szeretik a nézők ma is, sok év után Mácsai Pált? Talán mert a szerepeiben megszólítja őket. Talán mert művész, a szó legtisztább értelmében, s ezzel együtt, ahogy mondja, szorongó, töprengő, önmagával feltétlenül elégedetlen ember is. Ami biztos, hogy generációjának egyik legkiválóbbja, aki igyekszik rombolni a róla kialakult illúziót.