Oktatás

innovacio
Forrás: globoport.hu

Új kihívással várja a hallgatókat az ÜzletRace 3.0

Vállalkozói szimulációban próbálhatják ki magukat a felsőfokú hallgatók az OTP Business harmadik ÜzletRace versenyén, amely közel 2 millió forintos összdíjazással várja a jelentkező csapatokat. A versenyben a hallgatók nemcsak cégvezetői tehetségüket tehetik próbára, de a döntőben hasznos kapcsolatokat is építhetnek.

Idén harmadik alkalommal hirdeti meg ÜzletRace elnevezésű hallgatói versenyét az OTP Business, a hitelintézet vállalati üzletága. A verseny célja ismét az, hogy kreatív megoldásokra sarkallja a diákokat, ám ezúttal nemcsak a bankszektor terepén, ugyanis az idei verseny a frissen indult vállalkozások világába vezeti a jelentkezőket, ahol sok esetben nélkülözhetetlen egy professzionális pénzügyi partner.

„Az elmúlt két év sikeres ötletversenyei után kiszélesítettük az ÜzletRace tematikáját, hogy a résztvevők a valósághoz közeli, piaci kihívásokra épülő feladatokon tudjanak dolgozni. A finanszírozási kérdések kiemelten fontosak egy gazdasági társaság felépítésekor, ám egy cégvezetőnek ezen felül számos egyéb téren is helyt kell állnia. Ezeket a helyzeteket is megpróbáljuk majd modellezni a jelentkezőkkel” – fogalmazott Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Kiket várnak a versenyen? A versenyre bármely magyarországi egyetem vagy főiskola hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 18. évét betöltött tanulói nevezhetnek 3 fős csapatokban, 2019. október 15-ig. A másnap induló selejtezőben a csapatok egy online vállalkozói storygame keretében egy szoftvereket fejlesztő startup vezetőinek és tulajdonosainak kihívásaival szembesülhetnek. A válaszok kiértékelését követően 6 csapat juthat a november 8-ára tervezett döntőbe, ahol a csapatok már egymás piaci riválisaiként mérhetik össze felkészültségüket. Az üzleti megoldásaikat az OTP Business szakértőiből álló zsűri előtt kell majd prezentálniuk, meggyőzve őket cégük üzleti stratégiájának sikerességéről.

Hogyan lehet jelentkezni? A jelentkezés egyszerű, a hallgatók a verseny honlapján regisztrálhatnak 3 fős csapatukkal. A selejtező 2019. október 16-án indul. A szimuláció előtt azonban az érdeklődők akár egyénileg is próbára tehetik magukat egy néhány kérdéses bemelegítő játékkal, amelyet szintén a portálon érhetnek el.

Az első helyezett csapat 900 ezer forintos nyereményben részesül, míg a második helyezett 600 ezer forintot, a harmadik 450 ezer forint jutalmat kap.