Oktatás

Loxon Java Challenge
Forrás: ITB

Loxon Java Challenge - hatodszorra

Idén is a legnevesebb magyar egyetemek hallgatói, továbbá hazai szoftverfejlesztő bootcampek csapatai, valamint tapasztalt informatikusok mérték össze programozói tudásukat a gyakorlatban a hatodik Loxon Java Challenge programozóversenyen. Az összesen három fordulóból álló bajnokság háromfős csapatainak Java programozási feladatokat kellett teljesíteniük, a programnyelv parancsainak ismerete mellett azonban a résztvevők problémamegoldási készségét is felmérte a verseny.

A Loxon Java Challenge-en idén 87 csapat indult. A háromfordulós bajnokságban a csapatoknak többek között egy területfoglalós játékban kellett összemérniük a tudásukat, amelynek az volt a célja, hogy a rendelkezésre álló memóriából területet foglaljanak több, párhuzamosan futó applikáció ellen.

A rangos versenyen induló csapatok közül 20 jutott be az utolsó, harmadik fordulóba: az élő döntőbe neves hazai egyetemek hallgatói, illetve tapasztalt szakemberek mellett, a junior szoftverfejlesztők és -tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters négy csapata került be.

„Munkáltatói partnereink visszajelzéseiből eddig is tudtuk, hogy végzettjeink felveszik a versenyt a diplomás programozókkal, ám a tavalyi után a Loxon Java Challenge 2019 is egy újabb komoly szakmai elismerés számunkra, hiszen 4 csapatunk is döntőbe került. A Noobs az 5., a Csipet-csapat a 11., a C-Push a 14., míg a smartBees a 18. helyen végzett. Ez különösen nagy eredmény annak fényében, hogy a legjobb húsz csapat között mi vagyunk az egyetlen coding bootcamp, ráadásul a négy döntős csapatunk közül háromban még jelenleg aktív hallgatóink indultak” – mondta Filep Szabolcs, a PROGmasters társalapítója és vezetője. A programozóiskola tanfolyamain az elmúlt három évben közel 150 diák végzett, s az iskola 98 százalékuk számára talált junior programozói munkát.