Menedzsment

Microsoft
Forrás: Engadget

Új vezetők a Microsoft Magyarországnál

Erkel Eszter, a Microsoft Magyarországnál 2010 óta dolgozó pénzügyi szakember 2013 áprilisától immár pénzügyi igazgatóként felügyeli a vállalat anyagi helyzetét, míg Bábel Gabriella, aki több mint 12 éve erősíti a nemzetközi szoftvercéget, június elsejétől a fogyasztói szegmensért felelős üzletág vezetőjeként tevékenykedik majd.

Április elseje óta irányítja a Microsoft Magyarország pénzügyi folyamatait Erkel Eszter. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem diplomájával egyaránt rendelkező szakember 2010 novemberében csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához. Az angolul, franciául és németül beszélő menedzser kezdetben a nagyvállalati szektor, valamint a kis- és középvállalatokért, illetve üzleti partnerekért felelős üzletág kontrollere volt. Ebből a pozícióból 2012 decemberében léptették elő, amikortól helyettes pénzügyi igazgatóként őrködik a vállalat eredményei felett. Erkel Eszter a Microsoftot megelőzően másfél évtizeden át a Nokia, később pedig a Nokia Siemens Networks különböző szervezeteinél és országaiban dolgozott pénzügyi kontrolleri pozíciókban.

Bábel Gabriella lesz a felelős június 1-től hazánkban a fogyasztói szegmenshez tartozó eszközök és szolgáltatások értékesítéséért. A szakember mérnök informatikai végzettségét a Veszprémi Egyetemen, üzleti MBA fokozatát pedig Londonban szerezte. Az angolul, németül és oroszul beszélő menedzser 2011 óta a Microsoft közép-kelet-európai szervezeti egységénél a T-Mobile és a Telenor ügyfélkapcsolati feladatait intézte. Ezt megelőzően, 2007-től a Microsoft Magyarországnál a telekommunikációs szektorért felelős csapatot vezette, korábban pedig az ügyfelek elégedettségének növelését szolgáló projekt igazgatója volt. Microsoftos pályafutását megelőzően Bábel Gabriella az Ericsson Magyarországnál és az Albacomp/SZÜV-nél dolgozott különféle ügyfélkapcsolati és értékesítési pozíciókban.