Menedzsment

Új igazgatósági elnök a Telekomnál

A Magyar Telekom igazgatósága Kerstin Günthert választotta a testület elnökévé, a vezérigazgató és az igazgatósági elnök pozíciójának szétválasztása nem érinti Christopher Mattheisen vezérigazgatói feladatkörét és igazgatósági tagságát.

Az igazgatóság döntésével a Magyar Telekomnál is különválik a vállalat irányítása és az igazgatóság elnöki feladata, ami összhangban áll számos, a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó tagvállalat gyakorlatával, olvasható a társaság közleményében. Az új elnök, illetve az igazgatósági tagok megbízatása 2016. május 31-ig, illetve a 2015. üzleti évet lezáró közgyűlésig tart.

Az igazgatóság elnöke, Kerstin Günther 1991-ben csatlakozott a Deutsche Telekom csoporthoz, ahol több vezető pozíciót töltött be, és kiterjedt nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Így többek között 1997-től 2001-ig a Magyar Telekomnál a szabályozói kapcsolatok, majd a nagykereskedelmi terület vezetője volt. 2012 márciusától a Deutsche Telekomnál az európai technológiai terület vezetője, 13 országban felelős a technológiai terület funkcionális menedzseléséért az európai irányítási területen belül.