Menedzsment

change_valtozas
Forrás: growthengineering.co.uk
Hétindító gondolatok menedzsereknek

Sikerformula a változáshoz

Változási folyamataid sikerét sok-sok – egymással is bonyolult kapcsolatban lévő – tényező határozza meg. Ebben a káoszban teremt átlátást a most figyelmedbe ajánlott képlet. – Németh László coach, menedzsment tanácsadó és döntés specialista írása.

A chilei coach, Julio Olalla fogalmazta meg azt az egyszerű matematikai képletet, amely megmutatja, hogy mire van szükséged, ha egy változási folyamatot sikerrel szeretnél implementálni a cégedben: elszánás x cél vonzereje x hit a megvalósíthatóságban x az első konkrét lépés > befektetett energia.

A képlet baloldalán található négy jellemző kritikus sikertényezője a változási folyamataidnak. Figyeld meg, hogy matematikai szorzás kapcsolja őket össze, tehát ha közülük bármelyik nulla, bele se kezdj! Ha a csapatod működésében szeretnél változtatni bármit, de bennük nincs meg az őszinte felismerés, hogy szükség van a változásra… eszedbe ne jusson elindítani a folyamatot!


Ha elfogadják és érzik, hogy megérett a helyzet a változtatásra, de az új, általad felvázolt célban nem sikerül láttatnod, hogy személy szerint nekik mivel lesz jobb, kudarc lesz a vége. Ha szeretnének valamit másképp és vonzó az irány is, amit felfestesz, de azt gondolják, hogy „úgyse lehet ezt megcsinálni”, akkor sárba csapódik végül a történet. Ha megvan az akarat, a cél, és reális annak elérése is a szemükben, de nem tudják, hogy hogyan fogjanak hozzá, mi lesz az első konkrét lépés (legyen az bármilyen kicsi), akkor azt fogod tapasztalni, hogy valahogy csak nem mozdul semmi.

Ám ha mind a négy tényező jelen van, és az az érzés a csapatban, hogy mindez megéri a befektetett energiát, akkor hajrá, készen állsz a folyamat elindítására!

Németh László, Gordio Solution Focus Team és SF Brief Coach, Menedzsment Tanácsadó
Jelezz ha változási folyamataidban támogatásra van szükséged!