Menedzsment

tenisz
Forrás: www.teniszfuzfo.hu

Nemzetközivé bővült a Manager Open salgótarjáni regionális tornája

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XV. Menedzser Teniszbajnokság versenysorozata immár ötödik alkalommal Salgótarjánban folytatódott.

Rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, melynek nemzetközi jellegét két szlovák páros biztosította, összességében hat megye és kilenc város képviseltette magát.

Hámori Tamás alapító, versenyigazgató azt emelte ki, hogy Salgótarján évek óta az egyik leghangulatosabb állomása az országos bajnokságnak és ezért is sok visszatérő résztvevője van a viadalnak.

A kiírásnak megfelelően négyes csoporton belül körmérkőzéssel kezdődtek a küzdelmek. A csoportok első és második helyezettjei jutottak a főtáblára, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A csoport további helyezettjei vigaszágon folytathatták a játékot. Érdekesség, hogy a mezőnyben két vegyes páros is indult: Szűcs Enikő és Bori Imre Kecskemétről, Bálint Sára és Sági Simon Salgótarjánból.


 


 

Az elődöntőbe a fővárosi Hegyi Zoltán és Lászka Milán, továbbá a gyöngyösi–nyíregyházi vállalkozók, Ludányi Zoltán és Szabó Zoltán, valamint az egri kettős, id. Hegyi József–Barta Gábor és a salgótarjániak legjobbja, a Gáspár TamásGordos Balázs duó jutott.

A döntőbe a tavalyi versenyhez hasonlóan a HegyiLászka és a LudányiSzabó kettős jutott. A döntő szép számú közönség előtt zajlott le, akik sokszor tapsolták meg az élvezetes labdameneteket. A mérkőzés első szakaszában Ludányiék vezettek, majd Hegyiék felzárkóztak és szoros csatában nyertek ezzel megismételték a tavalyi győzelmüket és az országos pontversenyben is jelentősen előre léptek.

Hámori Tamás versenyigazgató a program végén bejelentette, hogy a nyári szünetet követő újabb menedzsertorna augusztus 17-én Százhalombattán lesz, amely nyertes pályázatával első ízben csatlakozik az eddigi rendező városokhoz.