Menedzsment

infobal_fogadas
Forrás: InfoBál

Mitől különleges, mitől egyedi?

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a tradicionális báli hangulatot idéző InfoBál. A február 18-ai eseménynek az InterContinental Budapest szálloda bálterme ad otthont. Az infokommunikációs szektor jeles társasági eseményét fővédnökként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, míg védnökként Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott támogatja. A főszervezővel, Oroján Sándorral beszélgettünk.

– Számtalan szakmai rendezvény vagy társasági esemény közül választhatnak az ICT-szektor képviselői, miért különleges az InfoBál?
Ez az egyetlen rendezvény az ICT-iparágban, amelyen a hölgyek és az urak egyenlő arányban jelennek meg, hiszen jellemzően a párjával bálozik az ember. Egészen más dimenzióba helyezi az üzleti és a szakmai kapcsolatot egymás párjának az ismerete, és elmélyíti a bizalmat is.

– "Békebeli időket" idéző, klasszikus báli csillogás ad keretet az állandóan mozgásban, fejlődésben lévő, jövőbemutató ICT-szektor képviselői számára a találkozásra. Miért ezt a koncepciót választották?
A tradíciók tisztelete számunkra nagyon fontos. Modern rendezvényből sok van, és ezek mind a jövőről, a trendekről, az üzleti lehetőségekről szólnak. Ezért kézenfekvő, hogy más szakmákhoz, például jogászokhoz, mérnökökhöz hasonlóan az informatikusoknak is legyen saját bálja, amely a régi idők szokásait őrzi. A tradicionalizmus azt is jelenti, hogy a himnuszt vagy a jótékonyságot, mint hagyományos, polgári értéket is a rendezvény kötelező részének tekintjük. Idén Böjte Csaba testvér alapítványának, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak gyűjtünk, jótékonysági aukcióval.
 

Seszták Miklós fővédnökként, Nyitrai Zsolt védnökként támogatja az eseményt. Hogyan sikerült megnyerniük őket a feladatra, és miért rájuk (szakmapolitikusokra) esett a választás?
Az InfoBál idén Budapest legnagyobb látogatottságú bálja lesz, egy 600 fős bálteremben. Az előző évek rangos védnökei után ismét olyan személyeket kértünk fel, akik mind az ICT-szektort, mind a tradicionális értékeket szívügyüknek tekintik. Számunkra megtisztelő, hogy idén először miniszteri rangot írhatunk a fővédnök szó mellé, ez sem mindennapos a bálok sorában.
– Hogyan lehet évről évre megújítani egy klasszikus rendezvényt? Készülnek valami újdonsággal, meglepetéssel a programban?

Számos meglepetéssel, aprósággal készülünk az egyébként is magas színvonalú program mellé. Idén akinek kedve van, táncolhat akár Molnár Andreával, a Szombat Esti Láz győztesével is. Biztosan élmény lesz a vendégeinknek, hogy közel tucatnyi élsportolóval, olimpikonnal személyesen ismerkedhetnek meg a bálon. Emellett rengeteg kreatív elemet csempészük a rendezvénybe, hogy mindenki jól érezze magát, hiszen jövőre is bálozni várjuk az ICT-szektort!

– Önöknek mi jelenti a legnagyobb kihívást egy több száz vendéget váró esemény megrendezése kapcsán?
Az, hogy minden igényt kielégítsünk. Ahol körülbelül 500 ember jelenik meg, ott sok különböző igény merül fel: például van, aki beszélgetne és ismerkedne, van, aki táncolna főleg a hölgyek, ugye. Fontos, hogy a kulturális különlegességeket, hosszú virtuóz darabokat kedvelők és a rövid, velős programra szavazók is jól érezzék magukat. Ezért változatos kiállító teret, kaszinót, elvonulós sarkokat hozunk létre a társalogni kívánóknak, nagy táncteret és változatos zenét a táncos kedvűeknek. A programban helyet kap a komolyzene, de a vacsora fogásai, és egyéb produkciók megszakítják majd azt. Igyekszünk mindenre és mindenkire odafigyelni.

– Véleménye, tapasztalata szerint mennyire tud lazítani, a napi munkából kikapcsolni és szórakozni ilyen prominens eseményen egy cégvezető?
Az eddigi évek tapasztalatai alapján tudjuk, hogy remekül. Igazán jó volt látni, ahogy a vacsora után feloldódik mindenki, és éjszakába nyúlt a felhőtlen szórakozás. Biztos vagyok benne, hogy idén erre ráteszünk még egy lapáttal.