Menedzsment

puzzle_hr_management
Forrás: chennaiyil.com

Megújult a Neumann Társaság vezetősége

November 5-én Tisztújító Közgyűlést tartott az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A szervezet új elnöke Beck György lett.

Annak érdekében, hogy vállalt küldetését ("Megőrizni a múlt értékeit, alkalmazkodni a jelenhez, befolyásolni a jövőt") még hatékonyabban tudja képviselni, komoly erők sorakoztak fel az NJSZT megújult vezetésben – köztük az új, digitalizált világ és az ipar képviselői.

Beck György számos informatikai világcég és a hazai információs társadalom több szervezete (IVSZ, Infórum) után az NJSZT élén, mint a társaság elnöke folytatja a munkát Magyarország felzárkóztatásáért a fejlett információs társadalmak közé. Emellett továbbra is a Vodafone elnöke.

Az NJSZT öt új alelnöke: Charaf Hassan tanszékvezető egyetemi tanár (BME), az ipar szereplői és a felsőoktatás körében is meghatározó személyiség. Erdősné Németh Ágnes többszörösen kitüntetett középiskolai tanár már évek óta az NJSZT Zala megyei területi szervezetének vezetője, most a tehetséggondozásban, az informatikusnők képviseletében és a területi szervezetek irányításában is kiemelkedő szerepet kap. Gacsal József, az IVSZ korábbi alelnöke, többek között az IBM, a Microsoft, a Fujitsu cégeknél szerzett tapasztalatot, jelenleg a Cyber Services kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója. Szalay Imre a DEC, Compaq és HP cégek szolgáltatási üzletágának volt vezetője; informatikus, a projekt menedzsment elismert szakembere, a Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozat alapító elnöke. Váncza József villamosmérnök az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Kutatólaboratórium vezetője, a BME docense, aki az ipar 4.0 és a termelésben alkalmazott mesterséges intelligencia szaktekintélye.

A szervezet elnöksége Csányi Pétert és Pálfalvi Csanádot állandó tanácsadónak kérte fel. Csányi Péter az OTP Digitális Értékesítés és Fejlesztés Igazgatóságának ügyvezető igazgatója a bankszektor különböző területein szerzett tapasztalatokat, tanulmányai és munkái révén óriási nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Pálfalvi Csanád az evosoft üzletág igazgatója, mérnök-informatikus, aki a multinacionális vállalatok mellett a felsőoktatási intézményekkel is folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket.

Az NJSZT Felügyelőbizottsága is új összetétellel dolgozik a továbbiakban: Pompéryné Mihály Klára adószakértő és okleveles könyvvizsgáló képviseli az állandóságot, Gyenizse Pál, a GriffSoft fejlesztési vezérigazgató-helyettese (az NJSZT korábbi alelnöke) hosszú évek társasági tapasztalatával kezd a munkához, míg Havas István, az Ernst and Young volt vezérigazgatója, könyvvizsgálói és gazdasági tanácsadói tapasztalataival erősíti a csapatot.

A megújult vezetésű társaság operatív irányítója továbbra is Alföldi István ügyvezető igazgató.

Magyarország nagy múltú informatikai nonprofit egyesülete a kezdetektől az informatikai kultúra terjesztője, az informatikai szakterületek széles spektrumát lefedő szakmai közösségek összessége – és több mint 20 éve a digitális írástudás terjesztésének vezető szervezete hazánkban. Tehetséggondozási rendszere, beleértve az informatikai versenyeket és a diákolimpiai felkészítést országos jelentőségű.