Menedzsment

Kinevezések az ÁAK-nál

Börzsei Tibort nevezte ki az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. vezérigazgatójának a tulajdonosi jogok gyakorlásával megbízott MFB Magyar Fejlesztési Bank.

Börzsei Tibor közlekedésmérnöki, vállalatgazdasági szakirányú közgazdasági mérnöki és MBA végzettséggel rendelkezik. Huszonkét éve dolgozik, egyebek között közlekedési vállalatoknál (Budapesti Közlekedési Vállalat, Miskolc Város Közlekedési Zrt., DKV Debreceni Közlekedési Zrt.), illetve közlekedési járműgyártónál (OBUS Elektrik Innovációs Szolgáltató Kft.).

A szakmai közéletben is vállalt feladatokat, például a Közlekedéstudományi Egyesületben és a Magyar Közösségi Közlekedési Szövetségben. Új beosztásába a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatói posztjáról érkezik.

Duma Viktor tölti be július 29-étől az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) üzemeltetési igazgatói posztját. A szakember közutas pályafutását 25 éve kezdte a korábbi autópálya-társaságnál. Dolgozott a Közlekedési Minisztériumban, a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht.-nál és a Magyar Közút Nzrt.-nél különböző vezetői munkakörökben.

Az ÁAK-nál feladatait az üzemeltetési igazgatóra vonatkozó feltételeknek megfelelően végzi, a Magyar Közútnál fennálló feladatai megtartása mellett, derül ki a kiadott közleményből.