Menedzsment

tenisz
Forrás: www.teniszfuzfo.hu

Fővárosi győzelem a Manager Open pesti szezonzáró versenyén

A 15. Manager Open, a Menedzserek Országos Teniszbajnoksága ez évi utolsó, kilencedik állomásának helyszíne a Grand Slam Park teniszklub volt. Az egész napra beharangozott esős időjárás sajnos a játékra jelentkezők számát is lecsökkentette, különösen a vidékről előzetesen nevezettek között. De így is érkeztek a fővároson kívül egri, fehérvári, agárdi és százhalombattai versenyzők.

Mindezek ellenére igen erős mezőny jött össze (elsősorban a szuper kategóriában), hiszen az előző versenyek közül négy győztes pár is nevezett. Ebben nyilván szerepet játszhatott az a tény, hogy mindig az utolsó verseny dönti el az országos pontverseny végeredményét. Ennek megfelelően már a csoportbeli körmérkőzéseken a közel egyforma játékerőt képviselő párok, a szinte állandóan szemerkélő eső ellenére is óriási csatákat vívtak.

Az elődöntőben a fehérvári László CsabaCsukovics Gábor az egri id. Hegyi JózsefBozsik Attila páros ellen nyert, míg a másik oldalon a fővárosi Hegyi József és Monus Zoltán az egri Trizna János–Domán Donát pár ellen győzedelmeskedett. A döntő, ahogy korábban a csoportbeli összecsapás is, a Hegyi–Monus kettős sikerét hozta.

Az amatőrök közül a legjobb négy között a Szervátültetettek Világbajnokságán nemrég bronzérmet szerzett Hegyesi Lászlónak partnerével, Berecz Leventével csak óriási küzdelemben sikerült legyőznie az Amberger Árpád és lánya, Hanna alkotta kettőst. A másik ágon Almai János és Fülöp László, mindketten rutinos szenior versenyzők egy vegyes páros, Radnóti György és partnere, Ábrahám Dianával szemben győzött.

A döntő lejátszására az újra megindult eső miatt már nem volt lehetőség azt a versenybíróság október 27-re halasztotta.

A Magyarországon egyedülálló, idén kilenc menedzser versenyből álló Manager Open pontversenyének élén a szuper kategóriában László Csaba végzett, második klubtársa Csukovics Gábor lett, míg a harmadik helyen Szalai András végzett. Az amatőr kategóriában Tomori Tamás érte el a legtöbb pontot, míg a második helyet fia, Benedek, a harmadikat pedig Hegyesi László szerezte meg.

A fentiek, valamint a legjobb rendezők jutalmazására novemberben külön rendezvény keretében kerül sor.