Menedzsment

manager_open_siofok
Forrás: Manager Open

Erős mezőny a XV. Manager Open siófoki állomásán

A 2019.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság az idei Manager Open győri, nyíregyházi, fehérvári, tordasi versenyét követő újabb állomása Siófok volt – az üdülőváros hatodszor lett házigazdája a bajnokság egyik állomásának. Ezúttal Siófokon túlmenően több, a Balatonnál nyaraló pesti üzletember is nevezett a már rendszeresen induló agárdi, fehérvári, móri , kecskeméti és nyíregyházi menedzsereken túlmenően.

A megnyitón Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta, hogy az őszi szezon egy új állomással bővül, a gödi Fenyves Klub lesz a színhelye a szeptember 21-i fordulónak. (A Manager Open honlapja jelenleg fejlesztés alatt van, így az éves versenynaptár, illetve az egyes viadalok beszámolói a Magyar Tenisz Szövetség honlapján olvashatók.)

A résztvevők négy csoportban mérkőztek meg egymással. Érvényesült a papírforma, mert mindenütt a kiemelt játéktudású párok végeztek az első helyen, de ezúttal a csoport második helyezettjei is tovább jutottak. Nagy érdeklődés kísérte az elődöntőket, ahol éles küzdelmet vívtak a résztvevők. Így Szalai András–Dávid Roland páros nagy csatában nyert a győri verseny győztesei, a pesti Juhász István–Vitsek Iván páros ellen, míg a legutóbbi tordasi tornát megnyerő, fehérvári László Csaba–Csukovics Gábor könnyebben tudták a döntőbe jutást kiharcolni a kecskeméti menedzser pár, Tóth Balázs–Fekete Zsolt ellenében.

A döntőt szoros mérkőzésen a László–Csukovics páros nyerte a Szalai–Dávid duó ellen ezzel megerősítették első helyüket a pontversenyben. A harmadik helyért folyó csatában a Tóth–Fekete pár győzedelmeskedett Juhászékkal szemben. A vigasz versenyen első helyet a helyi Nagy Árpád–Tóth Ákos kettős, a második helyet a reggel még a Balaton átúszást is teljesítő kecskeméti vállalkozók, a Szücs Enikő–Bori Imre pár szerezte meg, harmadik pedig a Proksa Ervin–Somogyvári Csaba hazai páros lett.

A jól sikerült viadal után több páros is jelezte, hogy örömmel részt vesz a következő, július 13-án Salgótarjánban megrendezésre kerülő Manager Open tornán.