Menedzsment

Simon István, a Prefixbox alapítója, CEO
Simon István, a Prefixbox alapítója, CEO
Forrás: ITB
Prefixbox

Employer of the Year 2019

A toplista alakulása során kifejezetten izgalmas figyelni a szinte napról napra váltakozó eredményeket, hiszen a rangsor dinamikus váltakozása két fontos dolgot is elárul az adott cégről. Egyrészről azt, hogy mennyire tudják mozgósítani saját munkatársaikat és partnereiket, másrészről arról is árulkodik, hogy a cég értékrendjével, az általuk képviselt üzenettel mennyire azonosul a környezetük és mennyire tartják fontosnak azt, hogy a közösen elért sikereket egy szavazattal is elismerjék. A közönségszavazás ezért a vállalatok népszerűségének a tükre is egyben – employer branding és HR szempontból sem elhanyagolható.

Különdíjunkkal a fentiekért tett erőfeszítést ismerjük el, és adjuk át annak a cégnek, amely TOP 52 közönségszavazás részében (a facebookos és e-mailes voksoláson) az első helyen végzett. Idén 2055 szavazás érkezett a Facebookon – a lista éléről pedig a Prefixbox a szavazás utolsó heteiben letaszíthatatlanná vált és végül győzött.

Az Egyesült Királyságban és itthon is jelen lévő cég 2018-hoz képest 2019-ben hatvanöt százalékos árbevétel növekedést könyvelhetett el, és sikeresen elindították a lengyel piacra lépést.

Ha termékkeresőről van szó, akkor nem ismernek tréfát. Elszántságuk és szakmai tudásuk a tőkebevonásban is mérhető, az Euroventures kockázati tőkealap ugyanis tavaly novemberben bizalmat szavazott a Prefixboxnak, és 500.000 euró – azaz közel 167 millió forint – befektetéssel támogatta a céget. Szintén a tavalyi év siker projektjeinek egyike Front-End Search Engine integráció, illetve a kampány menedzsment kereső funkciók, aminek köszönhetően a kereskedők tetszőleges termék kiemelést tudnak végezni a kereső találati oldalukon, ezáltal hatékonyabban képesek értékesíteni bizonyos termékeket.

Ami a jövőt illeti, a csapat fejlesztésére és bővítésére is vannak tervek, ugyanis fontos tényező a Prefixboxnál, hogy a munkatársak a megnövekedett nyomástól ne égjenek ki. A motiválás, a well-being fenntartása fontos része a céges kultúrának, ami úgy tűnik első helyet ért a ranglistán.