Menedzsment

miskolczy_csaba
Forrás: Facebook

Elhunyt Miskolczy Csaba

A Magyar Üzleti Angyal Klub egyik alapítója, a Blogtér tulajdonos-ügyvezetője idén lett volna 50 éves.

Tragikus hirtelenséggel vasárnap elhunyt Miskolczy Csaba, startup- és tőkebefektetési szakértő, social media szakember.

Miskolczy Csaba 2002-ben végzett kommunikációs szakon a József Attila Tudományegyetemen; újságíró gyakornokként a Magyar Távirati Irodában dolgozott, majd ismeretterjesztő televíziós műsorokat gyártott a Magyar Televíziónál és a TV3 csatornán. 2003-tól szövegbányászati startupot indított Bojár Gábor támogatásával. 2005–2010 között social media szolgáltatásokat fejlesztett újabb startupjában; nevéhez fűződik a Blogter, a Videobomb és az RTL Klub videós online portálja.

2008-ban Berényi Konráddal és más közösségi véleményformálókkal együtt megalapította a Underground közösséget, amely 2013-ig évente közösségi startup konferenciákat tartott. 2010-től befektetési tanácsadóként és közvetítőként dolgozott. 2011-ben Halaska Gáborral megalapította az InsiderBlogot, amely a hazai startup közösség véleményformáló médiuma lett. Elindította a Valley Connect kísérleti inkubációs programot, melynek célja, hogy startupokat juttasson az amerikai Szilícium-völgybe. 2012-ben az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által működtett Climate-KIC program hazai inkubációját vezette, amelynek keretében 6 európai országgal közösen inkubált csaknem évi 40 induló mikrovállalkozást; számos nemzetközi eseményen kérték fel mentornak vagy zsűrinek. 

2010-ben indította újra (a közben megszűnt) Innostart-féle Üzleti Angyal Klubot (2014-től Magyar Üzleti Angyal Szervezet, HBAA néven), amelynek főszervezője lett. Számos befektetési eseményt szervezett a hazai privát kockázati tőke és a magvető fázisú tőketranzakciók felélesztésére. 

2015-ben indítja el először Wigner Jenő néven, majd Ganz Ábrahám néven azt a kísérleti iparfejlesztési programot, amelynek célja az innovációs szereplők által közösen piacra küldendő innovációs termékek fejlesztésének támogatása. Az iparfejlesztési program révén az innovációs ötleteket, termékeket a gyártás előkészítés fázisába tervezik eljuttatni, olyan módon, hogy a fejlesztést az egyéni innovátorok (ötletgazdák, feltalálók, kutatók) és vállalkozások (kkv és multi) egyszerre dolgozhassanak.

Miskolczy Csaba nős, három gyermek édesapja volt. Halálhírét testvére, Markovits Emese közölte a Facebook oldalán.