Menedzsment

superman
Forrás: medium.com
Hétindító gondolatok menedzsereknek

A leghülyébbek a legmagabiztosabbak?

Nos, előfordul. Aki már szembesült hasonló helyzettel, annak érdemes megismerkednie a Dunning–Kruger-hatásként aposztrofált jelenséggel, ami a Cornell Egyetem két kutatójáról kapta nevét, és leírja, hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni saját tudását. – Németh László coach, menedzsment tanácsadó és döntés specialista írása.

A szerzőpáros az egyetem diákjainak valós képességeit és a teljesítményükről alkotott önértékelésüket vetette össze kísérleteiben. A vélt és a valós kompetenciaszint közötti különbség meglétét az élet legkülönbözőbb területein tetten érték kutatásaikban, a szövegértésétől a gépjárművezetésen keresztül a sakkozásig.

Azt találták, hogy a hozzá nem értők:
hajlamosak jelentősen túlbecsülni saját képzettségeiket,
nem képesek felismerni, ha más ért hozzá,
nem képesek felismerni, hogy ők maguk mennyire nem értenek hozzá,
ám ha fejlesztik szakértelmüket, képessé válnak annak felismerésére, hogy korábban mennyire nem értettek hozzá. (Ez azért jó hír, ugye?)


Az ábrán látható diagram tükrözi a fentiek lényegét, érdemes időnként rápillantani, mert ne legyenek illúzióink, mi mindannyian estünk már áldozatul a kezdeti lelkesedésünkből és alacsony tudásszintünkből adódó tévedhetetlenség érzésének! Dunning és Kruger javaslatai szerint legyünk nyitottak a nálunk kompetensebbek vélekedéseire és tanuljunk a visszajelzésekből, még ha fáj is, amit hallunk! Úgy legyen!

 

Németh László – Solution Focus Team és SF Brief Coach, Menedzsment Tanácsadó
Írj, ha van kérdésed!