Menedzsment

18_kollath_klara_420
Forrás: -
Több fronton is megállja a helyét

It-szerető női vezető

Anyaként és cégvezérként is a maximumot tudja kihozni magából Kolláth Klára, az Allegroup ügyvezetője, mert a munkája mindezt lehetővé teszi.

Kolláth Klára, Allegroup
Kolláth Klára, Allegroup
Öt évvel ezelőtt Kolláth Klára pénzügyi vezetőként csatlakozott az Allegroup.hu-hoz, március közepétől már a cégcsoport egyedüli ügyvezetőjeként tevékenykedik. Korábban hosszú éveken keresztül kettős ügyvezetés állt az e-kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport élén. Ez sok előnnyel járt Kolláth Klára számára, hiszen Csupor Erikkel nagyon jól tudtak együtt dolgozni.

Könyvvizsgálóként debütált a munkaerőpiacon. Úton az Allegroup ügyvezetői posztja felé kipróbálhatta magát pénzügyi vezetőként, majd szolgáltatási divízióvezetőként.

Öt évbe az is belefért, hogy a hr, a jog, a kontrolling és később az ügyfélszolgálat területén is letehette névjegyét döntéshozóként. Egy év múlva egy még nagyobb piaci részesedéssel és sok elégedett felhasználóval rendelkező cégcsoportot szeretne vezetni.

 

Két csapatot irányít

Mint háromgyermekes anyának, nagyon fontos, hogy fenn tudja tartani a magánélete és a munkája közti balanszot. A tökéletes kiegyensúlyozottság jele, hogy hobbiként fogja föl munkáját. Korábbi munkahelyeivel ellentétben az Allegroupnál sokkal inkább az it-re épülő üzletet irányíthat, és pénzügyes hátterétől eltávolodva „egy picit más szemléletet ismert meg, ami motiválja őt” – mondta az itpeople-nek.

A vezetői poszt már régóta ismerős Kolláth Klárának. Mint mondta: feladata mindig is a szereposztás volt. Ebből adódóan nem foglalkozik azzal, hogy a szebbik nem képviselője. „Sok fejlesztő, rendszergazda és üzemeltető vesz körül, remekül tudok velük együtt dolgozni. Amikor körbenézek a cégnél, sokszor újra rám tör az érzés, hogy egyedül vagyok nő a csapaton belül.

Ez természetesen semmit sem befolyásol, ugyanis a vállalatvezetés sokkal inkább alkati kérdés, mintsem nemi” – fejtette ki Kolláth Klára. Annyit még megemlített a kérdéssel kapcsolatban, hogy nőként „más oldalról közelíti meg a kérdéseket, mint a férfiak, ez az alap-eltérésből adódik”.

 

Keresi a jó tulajdonságokat

Kolláth Klára szeret lelkes, okos szakemberekkel együtt dolgozni, akik a munkájukat nagy önállósággal és kreativitással végzik. „Nagy szerencsém van, mert sok ilyen kolléga vesz körül. A csapatmunkát az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb munkavégzési formának tartom. Nem szeretem az önteltséget, az önzést, a rugalmatlanságot, a pesszimizmust és még sokat tudnék sorolni, de igyekszem másokban inkább a jó tulajdonságokat keresni. Pozitív hozzáállással sok embert át lehet fordítani. Akit nem lehet, azt pedig el kell engedni.”