Menedzsment

07_Kulcsar_Sandor_420
Forrás: -

Ambíciók nemzetközi szinten is

Kulcsár Sándor az S&T Consulting Hungary Kft. gazdasági igazgatói pozícióját tölti be.

Kulcsár Sándor, S&T
Kulcsár Sándor, S&T
Közgazdasági végzettséget a Budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett, majd MBA-t végzett a Közép-Európai Egyetemen (CEU). Tíz évig dolgozott egy a szingapúri tőzsdén jegyzett elektronikai gyártónál, ahonnan 2009-ben főkönyvelőnek igazolt át az S&T-hez. A váltás mellett a magasabb felelősség és a komplex feladatkör miatt döntött. Bizonyította rátermettségét, így 2011-ben kinevezték gazdasági igazgatónak.

Az S&T Csoport olyan termék-független vállalat az IT rendszerintegráció és tanácsadás területén, amely 17 országban van jelen a közép- és kelet-európai, valamint a DACH régióban. Gazdasági igazgatói kinevezése idején mély vízbe került, hiszen az egybeesett a Csoport tulajdonosi szerkezetének változásával. Emiatt számos kihívással szembesült. „Egy ilyen jellegű változás, még ha olyan pozitív hatásokkal jár is, mint a mi esetünkben, mindig bizonytalanságot okoz a piacokon. Fontos volt, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi partnerek továbbra is megbízzanak a cégben. Erősíteni kellett a fizetési fegyelmet, fokozottan kellett figyelni a kommunikációra, a partnerkapcsolatokra. A helyzet sikeres kezelését jelzi, hogy a bankok jelenlegi óvatos hitel kihelyezési gyakorlata mellett is sikerült hitel- és garancia kereteinket emelni, ezáltal a társaság likviditási helyzetét tovább javítani. Ez, valamint a mögöttünk álló csoport stabilitása a jelenlegi piaci helyzetben komoly versenyelőny.” – jellemzi Kulcsár Sándor az időszakot. További célja volt a hatékonyság növelése mind a gazdasági háttérfolyamatok, mind a teljes vállalati tevékenység terén.

Elkötelezett a folyamatos fejlődés iránt és ezt a precizitás mellett napi szinten is megköveteli. A meggyőző számszerű eredmények mellett az elégedett ügyfelek, a szolgáltatások kiváló minősége és az elhivatott szakemberek igazolják, hogy vezetőként is eredményes munkát végez Budapesten. (x)