Menedzsment

pmsz_korkapcsolas
Forrás: PMSZ
Tömören, röviden, hatékonyan

21. századi kommunikáció a projektekben

Nem túlzás azt állítani, az egész világ a kommunikáció körül, vagyis inkább a kommunikációtól forog. Fontosságát jól tükrözi, hogy a projektek során felmerülő nehézségek java kommunikációs eredetű. Ezt veszi célpontba a PMSZ soron következő Körkapcsolás konferenciája.

Nyár, fesztiválhangulat, körkapcsolás, projektmenedzselés – így kezdtük még júliusi cikkünket, amelyben arról is kérdeztük Cserna Józsefet, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnökét, hogyan készülnek a 20 éves, jubileumi évfordulójukra, valamint a 27. Körkapcsolás konferenciára.

Nos, a fenti jelzők megfelelnek a valóságnak: igazi fesztiválhangulatot sikerült a szakmai nap köré varázsolniuk. „Közel háromszázan voltak kíváncsiak a konferenciára, mindenből adtunk színt. Úgy vélem, igazán tartalmas és élménydús napot szerveztünk a résztvevőknek” – foglalta össze Cserna József az eseményt arra utalva, hogy mélyen szakmai és lazább programok egyaránt voltak a tematikában.

Az Y generációs time management megoldás ugyanúgy terítékre került, mint a hatékony vállalati hierarchia, vagy a projektmenedzsment, mint feladat egy filmproducer szemével.

Cserna József, PMSZ
Cserna József, PMSZ
 

A PMSZ már a 28. Körkapcsolás konferenciájára készül; a téma ezúttal a 21. századi kommunikáció lesz a projektekben, az eseményre pedig október 19-én kerül sor a József Attila Művelődési Központban. A témaválasztást indokolja, hogy a hatékony kommunikáció sikeresebb projektmenedzsmentet eredményez, hiszen képes összetartani a csapatot. A soros Körkapcsolás arra keresi a választ, hogyan fogalmazzuk meg a mondandónkat tömören, röviden és világosan úgy, hogy mindenki ugyanazt értse alatta. De terítékre kerülnek a nemzetközi projekt-kommunikáció kulturális és technikai vonatkozásai; a szemtől szembe helyzeteket kiváltó, képernyőn keresztül zajló megbeszélések sajátosságai; valamit az is, hogyan lehet a mai nyitott információ-technológiai világban biztonságosan kommunikálni.

Ezt megelőzően, szeptember 6-án a PMSZ Építési Tagozata tart konferenciát a Liget Budapest portfólió-menedzsmentjéről; míg a soron következő Projektmenedzsment Szakmai Teadélutánra szeptember 20-án kerül sor.