work

33_Mányai_Roland_3169r_420
Forrás: -

Triatlon és 3d modellezés

Mányai Roland, a 3d tartalomgyár Leopoly vezetője szerint az építkezés, a működő rendszer kialakítása az összekötő kapocs a különféle feladatok kivitelezése között.

Mányai Roland, 3d tartalomgyár Leopoly
Mányai Roland, 3d tartalomgyár Leopoly
– Triatlon, turizmus, innovatív it-konferenciák, 3d modellezés. Mi a közös mindebben?

– Az építkezés. Mindegyik területen teljesen új program, termék, projekt vagy üzlet kialakításával foglalkozhattam, azaz egy kezdetleges állapotból egy sikeres vagy működő rendszer kialakításának a folyamata volt a közös nevező.

 – Milyen tevékenységet folytattál a Leonar3Do-nál, és ez mennyiben változott meg, amióta a Leopolyt vezeted?

– A Leonar3Do alaptermékének marketing és üzletfejlesztésével foglalkoztam, ezen belül számos helyre sikerült Rátai Dani találmányát eljuttatni, többek között a NASA, a Stanford egyetem, az Intel, az Autodesk (a világ legnagyobb 3d szoftver cége), a Google innovációs csapata vagy éppen a TED közösségével ismertethettem meg. A Leopoly spinoff termékként jött létre, főleg amerikai piaci szereplőkkel történő egyeztetések eredménye, és a termék létrejöttének folyamatát alakítottam, irányítottam. A következő időszakban a Leopoly üzletfejlesztésére és partnerségek kialakítására fogok fókuszálni.

– Mivel tudott a Leonar3Do és a Leopoly a nemzetközileg is elismert cégek, projektek közé kerülni? Milyen újítások várhatók a közeljövőben?

– A Leonar3Do terméke Rátai Dani nagyszerű találmányára épült, és ezt az egyedi virtuálisvalóság-technológiát a világ minden pontján elismerté, hiszen korábban csak nagyon drága és komplex megoldásokkal lehetett virtuális térben látni, alkotni, dolgozni. A Leopoly a 3d-ben maradva, a 3d-nyomtatásban hiánypótló megoldást dolgozott ki, azaz a Leopoly szoftver segítségével lehet előállítani vagy személyre szabni olyan tárgyakat, amelyeket aztán bárki kinyomtathat magának. Amolyan 3d-Photoshop vagy -Instagram mindennapi emberek számára. A következő hónapokban kisebb-nagyobb európai és amerikai cégekkel közösen lépünk piacra 3d-nyomtatáshoz kapcsoló megoldásokkal.

– A TEDxDanubia társalapítója és szervezője volt. Hogyan értékeli a rendezvényt, milyen szerepet tölt be az a hazai it-világban?

– A rendezvény túlmutat az it területén, hiszen mind az előadók, mind a közönség nagyon változatos, sokrétű érdeklődésű közeg, az üzletemberek mellett a technológia, a kultúra, a tudomány, és a művészet területe is jelen van. Nagyon izgalmas látni, hogy minden évben világszinten is innovatív gondolatok és emberek egy nap erejére összejönnek az Urániában, ahol rengeteg tudás, inspiráció és energia cserél gazdát. Évről évre egyre nagyobb a túljelentkezés, ezért úgy látjuk, hogy nagy az igény olyan eseményekre, ahol a hazai és nemzetközi innovatív emberek és gondolatok összetalálkoznak.

– Hogyan tudja összehangolni a szabadidejét és a munkáját?

– Két kis gyerekem van, és sokkal többet szeretnék egyszerre a családommal is lenni és a munkámmal is foglalkozni. Még nem találtam meg az ideális megoldást, hallottam, hogy létezik, így folyamatosan keresem is.