work

33_Czibok_Zoltan_3819r_420
Forrás: -
Mélyen jellemző a hobbi

Tizennyolc év, három logó

Nem egy vándormadár Czibók Zoltán, a HP Magyarország nagyvállalati szolgáltatás igazgatója, bár a cégek többször változtak alatta. Munkája részben a hobbija is, így szabadidejéből is sokat áldoz a projektmenedzsment kultúra ápolására.

Czibók Zoltán, HP Magyarország
Czibók Zoltán, HP Magyarország
– Gépészmérnökként műszaki tanár szakon végzett. Hogyan került az informatikai pályára?

– Az egyetemen csak annyi informatikát tanultam, mint mindenki más, de a 386SX számítógépemnek köszönhetően népszerű voltam a kollégiumban. Első munkahelyemen, az OTP-nél nem volt hátrány az informatikai végzettség hiánya, mert olyan banki alaprendszert vezettünk be, amelyet más sem ismert. Viszont jól beszéltem angolul, ami akkor még messze nem volt általános, viszont szükség volt rá a nemzetközi projekt miatt.

– Mi volt akkoriban a legfontosabb motivációja?

– Nagyon tetszett, hogy egy ekkora méretű és ennyire szervezett cégben dolgozhatok, csillogó szemű, fiatal szakemberek között. A külföldiektől rengeteget tanultam, például a projektek irányításáról. Azt is éreztük, hogy a munkánk fontos a vezetőség és az egész bank számára. Izgalmas időszak volt.

– Mennyire nehéz egy-egy felvásárlás után összehangolni a munkát, a cégkultúrákat?

– Ahogy láttam, globális szinten ez mindig nehezebben ment, mint itthon. Az alapelvek ugyanazok a cégekben, inkább csak a folyamatok mások, és a végrehajtó szakemberek eltökéltsége számított, így a kulcs az ő megnyerésük. Az igazi kulturális eltérések harmonizálása éveket vesz igénybe. De a felvásárolt cégek mindig gazdagították valamivel az anyavállalatot, például a Digital a projektmenedzsment-módszertannal vagy az EDS az outsourcing-kultúrával járult a sikerhez.

– 18 éve ugyanannál a cégnél dolgozik, a harmadik logó alatt. Ez nem túl gyakori a magyar informatikai szakmában.

– Szerintem egyre kevésbé jellemző, hogy valaki csak a váltás kedvéért keressen más munkahelyet 3–5–7 év után. De a munkatársak–feladatok–motiváció hármasa is mindig úgy alakult, hogy volt izgalmas munkám, amit szívesen és nemzetközi szintén is kiváló szakmai csapatban végezhettem, illetve végezhetek ma is. Ezen a piacon, ebben a szakmában semmit sem szabad örökre adottnak venni. A folyamatos változás lassan a napi rutin része.

– Hosszú ideje aktív szerepet vállalat a projektmenedzsment-kultúra hazai terjesztésében. Megérte?

– Régóta fontosnak érzem, hogy a tudást, tapasztalatokat cseréljük, illetve átadjuk egymás közt és a fiataloknak. Ennek keretei sokat javultak a PMI magyar tagozatában végzett munkánk eredményeként. Ma egységesek a szakmai alapelvek, definíciók, és mindenki elfogadja, hogy módszertanokban, kommunikációs csatornákban és motivációs eszközökben folyamatosan meg kell újulni a sikerhez.

– A projektmenedzsmenten kívül milyen hobbija van még?

– Néhány éve rátaláltam a hosszútávfutásra, ami sokat segít a mentális frissesség fenntartásában.  Kiváló közösségformáló erő is, kollégáimmal már harmadjára nyertük meg a Futacég versenyt.