work

30_Abraham_Peter_5101_420
Forrás: -
Szereti legyőzni a kételkedést

Tanácsadástól a mezőgazdaságig

Nem mindennapi életpályát tudhat maga mögött Ábrahám Péter. A műszaki végzettségű szakember szaktanácsadóként kezdte karrierjét, majd átnyargalt az élelmiszeriparba, jelenleg is a Bonafarm-csoport beszerzési és informatikai igazgatója. Kiválóan végzi munkáját, 2012-ben az év cio-jává választották.

Ábrahám Péter, Bonafarm
Ábrahám Péter, Bonafarm
-- Hogyan lesz valaki tanácsadóból informatikai igazgató?

– Ez valóban érdekes sztori. Az Accenture-nél dolgoztam tanácsadóként, majd megkerestek a Bonafarmtól, pontosabban annak anyacégétől, a Bonitas 2002-től, de ennek a felkérésnek eredetileg nem sok köze volt az informatikához. Különféle integrációs projektek elkészítésével bíztak meg, kvázi azt vizsgáltuk, hogy az egyes cégek, amelyek bekerültek a tulajdonosi körbe, milyen területen tudnának együttműködni. Amikor aztán az informatikával kapcsolatban is komoly elképzelések kezdtek kialakulni, kértek föl, hogy vezessem is ezt a területet. A Bonitas 2002-nél 2006-ban kezdtem a munkát, 2009-től beszélünk Bonafarmról, és az informatikai szolgáltatás nyújtása a saját tagvállalataink felé 2011-ben indult el.

– Ön több sapkát is hord a cégcsoporton belül. Mesélne a másikról?

– Másik területem a beszerzés. Mondhatni, hogy szintén kihívásokkal teli terület, viszont itt több az ellenérdekeltség, sokkal bonyolultabb, mint a másik, sokkal inkább befolyásolja a vállalatok működését és eredménytermelő képességét. Az informatikában a csapatom már olyan szinten van, hogy adott esetben működik nélkülem is.

– Mégis, milyen informatikai kihívásokkal kell szembenéznie egy húsfeldolgozó cégnek?

– Azért ennyire nem szűkíteném le a kört, inkább mezőgazdasági és élelmiszer-ipari feldolgozó vállalatcsoportként pozícionálnám magunkat. Foglalkozunk borászattal, tejfeldolgozással, de tény, hogy a húsfeldolgozás a legjelentősebb. A Pick Szeged árbevételünk 40 százalékát adja. Ami az informatikát illeti, a vállalatirányítási rendszerek bevezetése jelentik az egyik legnagyobb kihívást, hiszen, mint említettem, korábban több önálló cég volt, mindegyik saját informatikával, ezeket 2011-ben konszolidáltuk. A vállalatirányítási rendszer tekintetében két fő irányunk van, az egyik az SAP, a másik pedig egy húsipari megoldás, a Ross Enterprise. Az SAP-val 99 százalékban készen vagyunk, még két kisebb cégnél nem vezettük be. A Picknél a Ross bevezetése pedig nagyjából még egy évig fog tartani. A munka legérdekesebb része, hogy ennek a két rendszernek az integritását kialakítsuk.

– Munkájának, illetve feladatköreinek mely aspektusait élvezi a legjobban?

– Ezt két részre bontanám. Az egyik, amikor a csapatfejlesztésről van szó. Ez inkább hr-es tevékenység, sok időt kell arra szánni, hogy az ember motiváltan tartsa legalább a közvetlen beosztottakat. A másik, amikor egy olyan megoldást sikerül eladni házon belül, amivel kapcsolatban eleinte nagy a szkepticizmus. Ez az igazi siker a csapatomnak és nekem is.

– Mit csinál szívesen a szabadidejében?

– Igyekszem minél gyakrabban sportolni, szeretek olvasni, de leginkább a családnak és két pici lányomnak próbálom szentelni a szabadidőmet.