work

44_firstbiz.firstpost.com_420
Forrás: -
TOP

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – január

Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Cikkslágerek

#1 Az építkezés korszakaAz elmúlt hónap legolvasottabb itbusiness cikke a webes felületünkön a Rékasi Tiborral készített évértékelő interjú volt. A T-Systems Magyarország vezérigazgatója szerint 2014-ben lerakták az alapköveket, és teljes erővel ráfordultak a tényleges munkára.

#2 Együtt még jobban megyNagy átalakuláson van túl a 25 éves Humansoft: anyavállalata 4iG néven holdinggá alakult. Nem véletlen, hogy eredményeire és jövőbeli terveire ilyen sokan voltak kíváncsiak olvasóink közül.

#3 Elbocsátó, szép üzenet A felmondás többnyire fájdalmas annak, akitől megválik a cég. De kínos lehet a procedúra a vállalatnak is, ha rosszul csinálja. A jelek szerint olvasóink kíváncsiak voltak arra, hogyan kerülhetik el a felmondás körüli galibákat.

#4 Gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést hoz az informatika a közszférába A kormányzat informatikai fejlesztései sokakat érdekelnek, különösen, ha olyan megoldásról van szó, mint a családtámogatási ellátások folyósítása. Talán ezért is került fel az erről szóló cikk a mostani toplistára.

#5 Hatalmas lehetőség, nagy kihívások Két hónappal az esemény után is érdekes az Infotér és hazai kutatás-fejlesztésről és innovációról szóló beszámoló.

 


 

 

A legkeresettebb cégek

#1 Magyar Telekom Sokszor végzett toplistánk élén a távközlési óriás, Most minden bizonnyal az országban elsőként megvalósított és bemutatott MobilTárca megoldás, illetve a Chris Mattheisen vezérigazgatóval készített évértékelő interjú segítette ide.

#2 Oracle Hungary Ugyancsak szinte állandó szerelője a listának a (már nem csak) adatbázis-kezelőjéről ismert cég. A hírekbe januárban azzal került be, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal.

#3 Microsoft A redmondi céget is állandó érdeklődés övezi – különösen, ha egyszerre 1,3 millió magyar diáknak ad karácsonyi ajándékot azzal, hogy mindegyikük öt számítógépre telepítheti jogtisztán az Office-t.

Facebook-poszt toplista:

#1 Súlyos következményei lehetnek a boldog, felhőtlen gyermekkornak Egy provokatív, a figyelmet felkelőt cím, és az utána következő, az emberközpontú gyerekek neveléséről szóló cikk aratta le a babérokat Facebook-követőink között.

#2 Párban nemcsak szép az élet, de sikeres is FB-oldalunk olvasói talán ezúttal is magánéleti tanácsokat vártak, ám aligha csalódtak, amikor az önmegvalósító típusú vezetőknek szóló iránymutatást kaptak.

#3 Élni a lehetőséggel Jól mutatja a novemberi Infotér konferencia népszerűségét, hogy az arról szóló posztok még most is felkerülnek a legnézettebbek közé, különösen, ha a kormányzat infokommunikációs terveiről van szó.

#4 Az álmokon túl Csak ismételni tudjuk magunkat – Infotér, kormányzati elképzelések, ezúttal Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter tolmácsolásában.

#5 Építik a digitális szupersztrádát Még mindig Infotér, ezúttal több konkrétummal: a Digitális Nemzet Fejlesztési Program részleteire is számos követőnk volt kíváncsi.

#6 Gyöngyszem az oktatók között Ekler Péter, a BME adjunktusa lett tavaly az Év informatikai oktatója; biztosak vagyunk benne, hogy a vele készített interjúnkat nem csak mostani és volt tanítványai olvasták, hanem (irigykedő?) kollégái is.

#7 Anno november - Üzleti kérdések, technológiai válaszok Bár nem is volt olyan régen, a számok szerint sokan akarták felfrissíteni emlékeiket a novemberi T-System Symposiumról.

#8 Mentor, tanár, kontakt Nem csak startupból, hanem a startupokat segítő kezdeményezésből is egyre több van, de az érdeklődés nem csökken irántunk, ahogy ezt a Budapest Launchpad alapítóival készített interjúnk helyezése is mutatja.

#9 Bízva a fejlődésben Kit érdekel, amikor egy cégvezető a vállalata eredményeiről és terveiről beszél? Nos, Simon Attila és a Qualysoft esetében elég sokakat.

#10 Időben, pontosan Lassan beindulnak az állami informatikai fejlesztések – csoda, hogy a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezetőjével készített interjú sokakat kattintásra csábított?

#4 Invitel Január közepén új vezérigazgatót nevezetek ki a cég berkein belülről a társaság élére, ami érthető módon fokozta a cég iránti érdeklődést olvasóink körében.

#5 McAfee Soha nem szűnik meg népszerű témának lenni az információbiztonság. Az Intel kötelékébe tartozó McAfee-ről a CES-en kiderült, hogy a LiveSafe része lesz a jelszavakat kiváltó biometrikus azonosítás.

 

Legkeresettebb emberek

#1 Deutsch Tamás A Fidesz EP-képviselője az egyik legaktívabb Twitter-felhasználó a hazai politikai életben. Mostani listánk első helyét azzal érdemelte ki, hogy januárban nagyobb sebességre kapcsolt az általa vezényelt internetes nemzeti konzultáció. Ebben a témában még alighanem lesz toplistás helyezés.

#2 Grósz Judit Mindig öröm, ha a magyar informatikai világban fontos pozíciót betöltő nőkről hallhatunk. Ezzel olvasóink is így vannak: amikor kiderült, hogy Grósz Judit lesz a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója, egyből a keresési lista második helyére ugrott.

#3 Paál Péter Az IBM és a HP egykori vezérigazgatója most a Unisys hazai leányvállalatának első embere. Kevesebbet áll a reflektorfényben, mint más multinacionális cégek vezetői, de ennek ellenére – vagy éppen ezért? – olvasóink érdeklődése nem csökken iránta.

#4 Ilosvai Péter A NetLock Gyurós Tibor-díjjal is kitüntetett ügyvezető igazgatója és innovatív szelleme egyáltalán nem ismeretlen a szakmában. Nem először szerepel listánkon sem; töretlen népszerűségéhez hozzájárulhat a cége által kínált titkosító és biztonsági megoldások iránti kereslet is.

#5 Czibók Zoltán Egy másik karrierhír is felkerült toplistánkra. Ötödik helyezettünk 17 éve dolgozik a HP-nál, illetve elődeinél. Nem is ezért kíváncsiak rá olvasóink, hanem mert nemrégiben lett a nagyvállalati szolgáltatások üzletág hazai vezetője.