work

42_wellcoffee-superjumbo_420
Forrás: -
TOP

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – február

Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Cikkslágerek

#1 Dolgozz úgy, ahogy élsz! Webes felületünk legolvasottabb cikke az elmúlt hónapban öt olyan jó tanácsot foglalt össze, amelyeket a Google szerint az „új digitális korban” javasolt megfogadniuk a vállalatoknak.

 


 

 

#2 Bárkinek jól jöhet egy tolmács! Mindig is felkapottak voltak iparági berkekben a nyelvtanulással kapcsolatos témák. Az ezüstérmet bezsebelő cikkünk a Microsoft-féle Skype új Translator funkcióját vette górcső alá.

#3 Sebesség és szépség Sokan talán más tartalmat gondoltak egy ilyen cím mögé, de sportautók és dekoratív nőcskék helyett olvasóink kénytelenek voltak beérni a LibreOffice-szal. Harmadik helyezettünk a nyílt forrású irodai szoftvercsomag legfontosabb újításait részletezi.

#4 Elindult az internetes nemzeti konzultáció Milyen legyen a jövő magyar internete? Erre a kérdésre keresi a választ az internetkon.hu címen az internetről szóló nemzeti konzultáció stábja – amit a jelek szerint szétkattintottak olvasóink.

#5 Mi fogja tolni a piacot 2015-ben? Havi listánkat záró cikkünkben összeszedtünk néhány olyan fontosabb trendet és vállalatot, amelyek meghatározóak lehetnek az idei évben.

 

A legkeresettebb cégek

Facebook-poszt toplista

#1 Mennyire biztonságos ma a kormányzati informatika? Edward Snowden óta nem titok, hogy létezik úgynevezett információs hadviselés, ami bizony az egyes államokat is igen érzékenyen érinti. Nyertes cikkünkből megtudhatták, mi a helyzet e tekintetben a magyar kormánnyal.

#2 Már ne vegyünk tartós pénztárcát Az ezüstérmes poszt az Infotér konferencia egyik forró témáját dolgozta fel. Szó szerint vehetjük a címet, hisz lassan tényleg fel fogja váltani a készpénzt az úgynevezett mobilfizetés.

#3 Dolgozz úgy, ahogy élsz! Az egyetlen cikk – ráadásul itt is dobogós – ami nemcsak a weblapunkat böngészőket, de a Facebook lakókat is komolyan érdekelte. Amikor a Google osztogat tanácsot, arra tényleg nem árt odafigyelni.

#4 Facebook és munka?! Ez egy igen forró téma a közösségi oldalon kalandozók körében. És igen, úgy néz ki, a Facebook tényleg kezdi kinőni szórakoztató mivoltát.

#5 Irány a kormányzati felhő Az első helyezett után nem lepett meg minket, milyen sokakat érdekel az állam informatikája. A posztból megtudhatták, mi a terve a NISZ vezérigazgatójának az elektronikus közszolgáltatások és az e-közigazgatás fejlesztései terén.

#6 Adatközpont és felhő a közigazgatásban Ragozhatnánk még tovább az iménti gondolatokat, de minek? A jelek szerint egyre többen fogékonyak arra, mi történik a kormányzati felhőben.

#7 Példaértékű központi és ágazati informatikai projektek Nem volt még ilyen hónap, amelynek során ennyire előtérbe került volna a kormányzati informatika. A posztban sikersztorikkal ismerkedhettek meg az olvasók.

#8 A 10000 betöltetlen állás iparága Nem vicc, tényleg ilyen sok informatikai munkavállaló után kiált az iparág. Cikkünkben azt fejtegettük, hogyan is kellene betömni ezt a tátongó munkaerő-piaci lyukat.

#9 Gyorsul és szépül a digitális éter Az itbusiness utánajárt annak, mire számítanak a szakértők ebben az évben a nagyvállalati kommunikációs megoldások területén. Megnyugodtunk: sokakat érdekelt.

#10 Gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést hoz az informatika a közszférába Még egy kis fejtágító az e-közigazgatási fejlesztésekről.

#1 Oracle Hungary Már a múlt hónapban is előkelő helyen szerepelt azzal, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal, de ennek jelentősége valószínűleg csak mostanság tudatosult igazán a fejekben.

#2 Apple Amikor valami újban sántikál a cupertinói vállalat, rendesen ki is pécézik maguknak az oldalunkat látogatók. Gyanítjuk, hogy a tavaszra ígért iWatch, illetve az okosórát övező hype lehet mostani népszerűségük generálója.

#3 Google A nagy rivális Apple okosórája is könnyen lehet, hogy végül arra a sorsra jut majd, mint a Google Glass. Éppen egy hónapja jelentek meg az első hírek arról, hogy leálltak az okosszemüveg gyártásával. Talán még nem állt rá készen az emberiség…

#4 Prezi Egyértelmű, hogy a cég új alkalmazása, a Nutshell megjelenésének köszönhető a toplistás szereplés. A videókészítő app mögött sokan máris a cég újabb üstökösét vizionálják – meglátjuk, mit hoz majd a konyhára a vizuális történetmesélés.

#5 HP Magyarország Noha a nagyvilágban felröppentek olyan hírek, hogy a cég tavasszal osztalék fizetésére készül, olvasóinkat valószínűleg nem ez, sokkal inkább a hazai leányt érintő vezetői változások ragasztották a monitorhoz.

 

Legkeresettebb emberek

#1 Vetési Iván A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató portfólió- és közigazgatási koordinációs ágazati igazgatójától nem áll távol, hogy egyszerre több „sapkát” is viseljen. Többek közt ő a kézilabda szövetség elnöke is. Csak nem a magyar csapatok mostani kiváló BL-szereplése hozta lázba a kattintókat? (Akit érdekel ez a sport, e számunk 18–23. oldalán olvashat róla.)

#2 Ablonczy Balázs Töretlen népszerűsége annak köszönhető, hogy nagyon jó évet zárt cégével, amely az ország egyik legjobb munkahelye címet is elnyerte a tavalyi évben.

#3 Bíró Albert Első helyezettünknél is több sapkát is hord. Nem véletlenül szerepel rendszeresen toplistánkon: szinte minden olyan területen, amely a kormányzati informatikához köthető, valamilyen kulcsszerepet tölt be.

#4 Sziebig Andrea Toplistánkon egyáltalán nem ritka, hogy az itbusiness főszerkesztője az olvasók kitüntetett figyelmét élvezi. Úgy hisszük, ebben ezúttal a közelgő ITBusiness & Technology konferencia, illetve az azt övező óriási érdeklődés lehet a „ludas”.

#5 Zelei István A komoly iparági tapasztalattal rendelkező szakember népszerűsége szerintünk annak köszönhető, hogy őt nevezték ki nemrégiben az energetikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó IP Systems ügyvezető igazgatójává.