work

54_rekasi_tibor_sajto_1.jpg
Forrás: ITB
TOP

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok

Hatalmas változások voltak a távközlési szektorban januárban, eladták az Invitelt, átszervezték a Magyar Telekom menedzsmentjét, ennek megfelelően az ezekről az eseményekről szóló beszámolók ott voltak a legnépszerűbb online tartalmaink között.

CIKKSLÁGEREK

#1 Változás a Magyar Telekom Csoport felső vezetésében A legnagyobb hazai távközlési cég menedzsmentjének átszervezése izgalmas történés, így nem meglepő, hogy a Telekomnál végbement változásokról szóló hír volt a legolvasottabb online anyagunk. Gyenes András távozott a cégtől, feladatait Rékasi Tibor vette át, míg a T-Systems Magyarország megbízott vezérigazgatója Kaszás Zoltán lett.

#2 „Igyekszem megtalálni a szépséget abban, amit csinálok” A legnépszerűbb cikkek között szoktak szerepelni a „Mi lett velük?” jellegű összeállítások, nem volt ez máshogy januárban sem, amikor Budafoki Róbertet mutattuk be. A Ciscónál és a Magyar Telekomnál hírnevet szerző szakember többek között arról mesélt, hogyan változott meg az élete az elmúlt években.

#3 Autó három kerékkel Örökzöld téma az IT-biztonság, és Lengré Tamás, az ASC ügyvezetőjének írásából az is egyértelműen kiderült, hogy az új technológiák esetében sem szabad erről megfeledkezni, hiszen a következmények katasztrofálisak lehetnek. A harmadik legnépszerűbb januári online cikkünkből az is kiderült, mi köze a háromkerekű autónak a biztonsághoz.

#4 Tulajdonosváltás az Invitel Csoportnál Igazán ütős hírrel indult az év, és csak azon lepődhetünk meg, hogy az Invitel eladásáról szóló beszámoló nem végzett előkelőbb helyen a legolvasottabb cikkek között. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új, kínai tulajdonosnak mik a tervei, az mindenesetre jelzésértékű gesztus a piac felé, hogy a menedzsment egyelőre marad a társaságnál.

#5 Elindult a Top 52 szavazás! Újabb nagy projektbe kezdett az ITBUSINESS, új díjat alapítva a legsikeresebb hazai ICT-céget keresi a kiadó. A hagyományteremtő céllal létrehozott elismerést ezentúl minden évben a kiadó által rendezett, ITBusiness & Technology konferencia díjátadó gáláján adják át. Lapunk olvasói már azt is tudhatják, hogyan alakult az első évben a végeredmény.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK


#1 Dienes-Oehm Tivadar
A Dell EMC Magyarország vezérigazgatójaként talán még az eddiginél is nagyobb figyelem irányul majd a munkájára. Persze a januári toplistánk élén való szerepléshez az is kellett, hogy egy igazán nagyszabású rendezvénnyel ünnepeljen a cég: január 19-én rendezték a Dell Partner Awards díjátadót, az Iparművészeti Múzeumban vehették át a legjobb partnerek az elismeréseket.

#2 Sólyom Balázs Sokan voltak kíváncsiak a UPC Magyarország új online igazgatójára, ami érthető is, hiszen a legnagyobb hazai kábelszolgáltató webes divízióját irányítja januártól. Az Inviteltől sikerült elcsábítani a szakembert, ahol olyan projekteket valósított meg, mint a webshop, az online ügyfélszolgálat, valamint a mobilra optimalizált weboldal.

#3 Kaszás Zoltán Bár nem számít újoncnak a hazai infokommunikációs szektorban, sokan igyekeztek utánanézni weboldalunkon is a T-Systems megbízott vezérigazgatójának. A szakember 2015. december 1. óta dolgozott a cég vezérigazgató-helyetteseként. Korábban a Magyar Posta, a Budapest Airport, a MOL Csoport, illetve az OTP Szerbia informatikai vezetője is volt.

#4 Csöregi Levente Az elmúlt években számos sikert könyvelhetett el a Waberer’s International, és a fuvarozó cég januárban az informatikai részleget is megerősítette. Az új IT-igazgató feladata, hogy tovább optimalizálja a vállalat informatikai folyamatait. A szakember korábban kilenc évig az Auchan Magyarország informatikai igazgatójaként dolgozott.

#5 Kinde Kálmán A Közgép január elején kinevezett vezérigazgatójának szereplése toplistánkban komoly meglepetést okozhat, hiszen az építőipar nem igazán vág a profilunkba, ahogyan előző munkahelye, a Pannon Lapok gazdasági ügyvezetői pozíciója sem. Kinde Kálmán azonban megfordult az ICT-szektorban is, az NNG pénzügyi igazgatójaként is dolgozott.

FACEBOOK TOP


#1 Egyre több a bemutatkozási lehetőség
A külföldi megjelenés óriási lehetőség lehet, ugyanakkor komoly kockázatokat is rejt magában, arról nem is beszélve, hogy igencsak költséges próbálkozás. Jól jön tehát a támogatás ehhez, no meg az információk, hogy egyáltalán mire lehet számítani, így érthető, hogy a Facebookon az Oláh Zsanettel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetőjével készült interjú lett a legnépszerűbb.

#2 Elindult a Top 52 szavazás! Nem meglepő, hogy az ITBUSINESS új kezdeményezéséről szóló hír előkelő helyen végzett a Facebookon. Ezúttal a legsikeresebb hazai ICT-vállalkozásokat kerestük, szavazni is lehetett, a végeredményt pedig ebben a lapban olvashatják – jövőre jön a folytatás!

#3 Autó, három kerékkel Telitalálatnak bizonyult a címadás Lengré Tamás, az ASC ügyvezetője írásánál, persze maga a tartalom is indokolja, hogy ilyen előkelő helyen végzett az ITBUSINESS weboldalát felkereső olvasók és a Facebook felületünket használók körében is. Az informatikai biztonság kérdésköre talán minden eddiginél aktuálisabb napjainkban, és a cikk arra is rámutat, hogy az új technológiák esetében is fel kell venni a harcot a kibertér bűnözői ellen.

#4 „Igyekszem megtalálni a szépséget abban, amit csinálok” Vezérigazgatóból édesapa – ezzel a felcímmel jelent meg a Budafoki Róbertet bemutató írásunk, amely érthető módon az egyik legnépszerűbb anyagunk lett januárban. Hogyan változik meg egy topmenedzser élete, ha végre a családra összpontosíthat, melyek a további karrier tervei – többek között erről beszélt lapunknak, no meg persze a kezdetekről is.

#5 A jövő hírnökei A digitalizáció kapcsán korszakváltás zajlik a technológiában, és annak hatásai alól egyetlen hazai szektor és nagyvállalat sem vonhatja ki magát. A T-Systems Symposium főbb tanulságait összefoglaló írásunkból az is kiderült, hogy nemcsak a szemünk előtt lévő technológiákra kell odafigyelnünk, a nem is oly távoli jövőben már az IoT és az azt kiszolgáló 5G mobilhálózat dominál.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK


#1 Magyar Telekom
Sűrű hónapja volt a legnagyobb hazai távközlési cégnek, a menedzsment átszervezése mellett egy 600 millió forintos GVH-bírsággal is szembe kell nézniük, január végén pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a netsemlegesség kapcsán marasztalta el a vállalkozást, így érthető, hogy az élen végzett toplistánkon.

#2 Invitel Csoport Számos kérdést vet fel, ha eladnak egy vállalkozást, és talán még többet, ha az infokommunikációs szektor egyik meghatározó szereplőjéről van szó. A 63 milliárd forintos ügylet kapcsán az érdeklődés óriási, azonban sajnos információ egyelőre alig van, ezek közül talán a legfontosabb, hogy egyelőre minden marad a régiben.

#3 Bosch Csoport Az egyik legnagyobb autóipari beszállítónak számít a cég, azonban joggal adódhat a kérdés, hogy mit keres egy informatikai témájú összeállításban. Nos, a Bosch is szerepelt a jelöltek között a Top 52-es szavazáson, de az is felkelthette olvasóink érdeklődését, hogy január végén bejelentették, közép-kelet-európai logisztikai központot hoznak létre Hatvanban.

#4 MOHAnet A GPRS alapú telemetriai alkalmazásokat és távfelügyeleti termékeket fejlesztő és forgalmazó vállalat szintén a Top 52 szavazásunk egyik szereplője. A cég megoldásai vagyon- és tűzvédelmi berendezésekhez, segélyhívókhoz, járőrellenőrző rendszerekhez, felvonókhoz és egyéb műszaki berendezésekhez kínálnak távfelügyeleti és logisztikai szolgáltatásokat.

#5 Sophos Szokatlanul aktívnak bizonyult a társaság a magyar piacon az év első hónapjában, január 24-én IT-biztonsági napot rendeztek, amelyen többek között a következő generációs végpont- és hálózatvédelmi megoldásokkal lehetett megismerkedni, pár nappal később pedig a személyes adatok védelméről adtak információt.