work

52_nemeth_mihaly_t_systems.jpg
Forrás: ITB
TOP

A legkeresettebb cikkek, posztok, emberek, cégek

Mivel próbálkozik a T-Systems, mikor adjunk a gyerekek kezébe okostelefont, és vajon hogyan alkalmazható a személyiségalapú megközelítés az értékesítők kiválasztásában? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az ITBUSINESS weboldalán található legolvasottabb írások októberben.

CIKKSLÁGEREK

#1 First Class mobilcsomag a T-Systems Magyarországtól Ha a hazai IT-piac egyik meghatározó cége vág bele valamibe, arra odafigyel az egész szektor. A legtöbb olvasót vonzó októberi cikkünkben a társaság First Class mobilcsomagja került a középpontba, no meg az a kérdés, hogyan lehet hatékonyan megvalósítani a távközlés és az informatika konvergenciáját.

#2 Mikor adjunk okostelefont gyermekünknek? Digitális bennszülöttek – egyre gyakrabban hívjuk így a mai gyerekeket, akiket születésüktől különböző okoseszközök vesznek körül, amelyek iránt persze korán megmutatkozik az érdeklődésük. A nagy kérdés az, hogy mikortól adjuk a kezükbe azokat. A jelek szerint ez a probléma olvasóink közül is sokakat foglalkoztat, az erről szóló összeállításunkban fejlesztőpedagógus és IT-szakember egyaránt megosztja velük véleményét és tapasztalatait.

#3 A jó értékesítő kiszűrése, tesztelése és elbukása Lesz-e új üzlet, összejön-e az év végi jutalom, egyáltalán, nyereséges marad-e a cég? Igazi csapatmunka kell ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre igen legyen a válasz, no meg persze az sem árt, ha vannak jó értékesítőink. Nagyon jók. Hogyan alkalmazható a személyiségalapú megközelítés az ő esetükben, mennyire igazak a velük kapcsolatos sztereotípiák – többek között ezek is kiderülnek a toplistánkon harmadik helyen végző írásból.

#4 A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok Tapasztalataink szerint a legnépszerűbb cikkek között vannak azok, amelyek az adott olvasóközönség, szakma ismert személyiségeiről, cégeiről szólnak. Azonban még így is komoly meglepetést okozott számunkra, hogy októberben a weboldalunk legnépszerűbb anyagai között az előző havi toplistánk is megtalálható. Ez talán annak is köszönhető, hogy szeptemberben főleg egy másik rangsor, a Top 25 menedzserlistához kapcsolódó személyek és írások szerepeltek az összeállításban.

#5 Digitális lett az informatikai vezető A hagyományos értelemben vett informatikai vezető megszűnt – egy ilyen erős állítás felkelti a figyelmet, ráadásul a téma igencsak aktuális, és valószínűleg jó néhány olvasónk személyesen is napról-napra tapasztalja, milyen gyors és milyen nagymértékű a változás. Az összeállításból az is kiderül, hogy a hazai IT-vezetők bizony mostoha szerepkörről is beszámolnak, például az üzemeltetés területén elért egyszerű változást is sikerként élik meg.

 

FACEBOOK TOP


#1 Értékesítés + fejvadászat = belsőépítészet!
A lehetetlen nem létezik – még ha az ideális értékesítő megtalálásáról is van szó. Palencsár Miklós írásában azt járta körül, hogyan lehet rábukkanni, beépíteni a csapatba, sikeressé tenni és természetesen megtartani azokat az embereket, akik a vállalkozás termékeinek eladásáért felelnek. A jelek szerint ez sok cégnél okoz komoly kihívást, no meg persze az izgalmas cím is segíthetett abban, hogy a cikk a legnépszerűbb legyen a Facebook oldalunkon.

#2 A jó értékesítő kiszűrése, tesztelése és elbukása Nagyon kell az üzlet, és a jó üzletkötő! Talán így lehetne értékelni azt, hogy októberi Facebook toplistánk második helyén is egy olyan összeállítás végzett, amely az értékesítők megtalálását és a céges környezetbe történő beillesztését taglalja. Az írásból az is kiderül, hogy miért is igaz az a vélekedés, miszerint az értékesítők jó színészek is egyben.

#3 A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok Korábban nehezen akartuk elhinni, hogy a legnépszerűbb cikkekről, bejegyzésekről szóló összeállítás sokakat érdekelhet, de októberi toplistánk után végleg megadtuk magunkat, hiszen az előkelő harmadik helyen végzett szeptemberi összeállításunk a Facebook bejegyzések rangsorában.

#4 Batman, üzleti pszichológia, új generációk Ilyen címmel nem kell nagy bátorság azt jósolni, hogy az írás bizony sokak érdeklődését felkelti majd. Persze a tartalom miatt is megérte beleolvasni a Facebook toplistánkra felkerült cikkbe, hiszen többek között kiderül belőle, hogyan kapcsolódnak a szuperhősök az üzleti pszichológiához, illetve mi köze Supermannek vagy éppen Harry Potternek az üzleti sikerhez.

#5 Digitális transzformáció – a gyakorlatban A digitális átalakulás ma már nem lehetőség a vállalatok számára, hanem a túlélés záloga. Ennek fényében nem meglepő, hogy a témát boncolgató, gyakorlati megoldásokat is bemutató konferencia, illetve a róla szóló beszámoló igencsak felkeltette facebookos követőink érdeklődését.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK


#1 Ollárné Riedl Katalin
Október elején jelentették be, hogy a hazai infokommunikációs szektor egyik meghatározó szereplőjének számító IT Services Hungary pénzügyi igazgatójának nevezték ki. A pénzügyi területek működésének irányítása mellett a 4300 főt foglalkoztató társaság ügyvezető igazgatói posztját is betölti.

#2 Papp István Egy teljesen új pozíciót tölthet be a korábban a Microsoft hazai leányvállalatát is vezető szakember, akit a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) üzletfejlesztési elnökhelyettesének neveztek ki. A szakember feladata lesz a magyar kis- és közepes vállalkozások beszállítói szerepének fejlesztése a nagyberuházásoknál, valamint magyarországi beruházási ötletek kiajánlása pénzügyi befektetőknek. Ismert név, komoly feladat – garantált volt az előkelő hely a toplistánkon is.

#3 Pörneczi Tamás A Magyar Posta műszaki igazgatójának nevezték ki, így érthető, hogy felkeltette olvasóink érdeklődését is, és kíváncsiak voltak arra, milyen karriert tudhat eddig maga mögött. Villamosmérnöki diplomája megszerzését követően 1981-ben kezdte szakmai életútját, és mintegy 28 évet dolgozott a korábban Telefongyár, később Siemens Telefongyár szervezetében. Vállalkozóként vett részt több országos jelentőségű informatikai projekt megvalósításában.

#4 Jászai Gellért Egy óriási üzlet kapcsán került olvasóink érdeklődésének középpontjába Jászai Gellért, ugyanis az ő érdekeltségi körébe került a Hunguest Hotels 18 magyarországi és három külföldi szállodából álló portfóliója Leisztinger Tamástól. Az elmúlt években Jászai Gellért neve több jelentős ingatlanügylet kapcsán jelent meg.

#5 Veszelovszki Zsolt Október 29-én, 54 évesen hunyt el a Port.hu alapítója, a hazai internetezés hőskorának egyik meghatározó alakja. A villamosmérnök végzettségű Veszelovszki Zsolt 1983-ban alapította meg első vállalkozását és olyan úttörő kezdeményezésekben vett részt, mint az első multimédiás CD-ROM, az ABCD kialakítása. A Port.hu-t 1995-ben hozta létre.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK


#1 GE
Ha egy társaság bejelenti, hogy Budapesten fejleszt, már kezdünk örülni, és ha hozzáteszi, hogy nyolcmilliárd forintot költött el eddig egy új, globális központ létrehozására, még szélesebben mosolygunk. Amikor pedig az is kiderül, hogy több száz tehetséges informatikus felvételét tervezik a közeljövőben, már elégedetten csettintünk – mégis működik az országimázs. No meg persze kattintunk és keressük a neten a további részleteket, aminek köszönhetően a GE októberben a legkeresettebb cég lett az ITBUSINESS weboldalán.

#2 Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia Az informatikai biztonság a magánszemélyek, vállalatok, intézmények és kormányok számára is kulcsfontosságú napjainkban, és jelentősége a fenyegetések körének bővülésével várhatóan még inkább erősödni fog. Így érthető, hogy az Európai Kiberbiztonsági Hónap nyitórendezvényeként megtartott budapesti konferencia komoly érdeklődést váltott ki olvasóinkból is.

#3 Deloitte Vannak helyzetek, amikor néhány százalékos árbevétel növekedésnek már nagyon lehet örülni, azonban a Deloitte Technology Fast 50 listáján a régióból olyan vállalatok szerepeltek, amelyek több száz, néhány esetben pedig ezer százalékot is meghaladó fejlődést tudtak felmutatni. A nagy számok mellett a tanácsadó cég rangsorban szereplő magyar társaságok is felkelthették a netezők érdeklődését.

#4 Quadron Mindig örömmel értesülünk arról, ha egy magyar cég a határon túl is próbálkozik, és sikerül piacot szereznie. A Quadron a hónap végén jelentette be, hogy egy meglehetősen különleges piacon, Kuvaitban jelenik meg. A legnagyobb ottani internetszolgáltatóval kötöttek együttműködési megállapodást, melynek keretében a magyar cég IT-biztonsági tanácsadást és képzést nyújt majd. Kuvait, nemzetközi terjeszkedés – több nem is kell a toplistás szerepléshez.

#5 HTE A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület idén 20. alkalommal szervezte meg az Infokom konferenciát. A háromnapos rendezvény résztvevői az infokommunikáció aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdéseit járták körül. Többek között olyan témákat elemeztek az előadók, mint az okosváros, a felhőkommunikáció, a tárgyak internete, illetve az infokommunikációs hadviselés, így érthető, hogy weboldalunkon is sokan kerestek róla információt.