Karrier

Vass Enikő, az ITBUSINESS újságírója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója
Vass Enikő, az ITBUSINESS újságírója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója
Forrás: Siemens

Az ITBUSINESS újságírója nyerte meg a Siemens Press Award hazai versenyét

Munkatársunk, Vass Enikő képviselheti majd hazánkat a Siemens regionális sajtóversenyének júniusi döntőjében.

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális pályázatát, amelyre immár 14 országból, köztük hazánkból is jelentkezhettek az újságírók. A téma ebben az évben is a digitalizációval és a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalommal kapcsolatos volt: a sajtó munkatársai a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó publikációikkal pályázhattak.

A szakmai zsűri döntése alapján a hazai forduló fődíját munkatársunk, Vass Enikő „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?” című cikkével nyerte el, a két másik dobogós pedig Orosz R. Zoltán (24.hu) és Sági Gyöngyi (Digitrendi) lett.

A magyar zsűriben Csiki Gergely, a Portfolio.hu lapigazgatója, Molnár László, a TechMonitor szakfolyóirat főszerkesztője, Dr. Magyar Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének docense, Hanula Zsolt, az Index.hu újságírója és egyben a tavalyi pályázat hazai nyertese, illetve nemzetközi díjazottja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens kommunikációs igazgatója értékelte a bérkezett pályamunkákat.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy a digitalizáció továbbra is nagy érdeklődésre tart számot, és számos újságíró törekszik arra, hogy bemutassa a legújabb trendeket a nagyközönségnek. Az idei pályázat érdekessége, hogy a dobogósok közé olyan munkák kerültek, amelyek elsősorban a robotok és a mesterséges intelligencia témakörét járják körül. Számos publikáció foglalkozott ezzel a területtel, ami nem is csoda, hiszen napjaink egyik nagy kérdése, hogy milyen hatással lesznek ezek a digitalizációs fejlesztések a mindennapi életünkre. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden pályázónak a részvételt” – nyilatkozták a zsűri tagjai a hazai díjátadón.

A Siemens Press Award regionális pályázatán idén már 13 közép- és délkelet-európai ország, valamint Izrael újságírói vesznek részt. A nemzetközi döntőt június elején, a bécsi Siemens Cityben rendezik. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri minden ország győztes pályázatát értékeli és a 14 pályaműből kihirdetik a térség három legkiemelkedőbb munkáját.

A nemzetközi döntőben hazánkat az idei első helyezett, Vass Enikő munkatársunk képviseli majd. A Siemens Press Award 2019 három nemzetközi nyertese a rangos elismerés mellett fejenként 1000 euró jutalomban is részesül majd.