Karrier

somorjai_eva_telekom
Forrás: HR Spirit

Változás a Magyar Telekom Csoport felsővezetésében

Somorjai Évát, a Magyar Telekom HR-vezérigazgató-helyettesét kinevezték a Deutsche Telekom Csoport európai központjának humán erőforrás vezérigazgató-helyettesévé 2017. január 1-től.

Somorjai Éva 2007. április 1-je óta a Magyar Telekom HR-vezérigazgató-helyettese. Vezetése alatt a vállalat többek között elnyerte a Legjobb Munkahelynek járó díjat 2012-ben, míg 2013-ban és 2015-ben a Családbarát Munkahely címmel tüntették ki a céget, valamint 2015-ben a Fogyatékosság-barát Munkahely címet is megkapta. 2015-ben a Magyar Telekom Csoport Fenntarthatósági Stratégiája keretében a teljes karbonsemleges működést is sikerült elérni.

"Somorjai Éva a pozíciójában eltöltött közel tíz év alatt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Telekomot egy, a jövő kihívásaira nyitott, vonzó munkahelyként tartsák számon mind a munkavállalók, mind a piaci szereplők. Éva elévülhetetlen érdemeket szerzett a most épülő, új budapesti székházunk koncepciójának kialakításában is, amelyet már a jövő munkahelyének nevezhetünk. Éva nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a mindennapi munkánkban nagy figyelmet fordítsunk azokra a szempontokra is, amelyek valóban felelős és fenntartható vállalattá tehetik a Magyar Telekomot. Büszkék vagyunk rá, hogy Éva a Deutsche Telekom központjában folytatja a karrierjét, hiszen ez nemcsak neki személyes visszaigazolás, hanem a teljes Magyar Telekomnak is, hogy jó irányba haladunk" fogalmazott Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Somorjai Éva a jelenlegi pozíciójában 2016. december 31-ig marad. Utódlásáról később várható döntés.