ITBT_2021_fej_870x600px_7.jpg

A rendezvényről

Nem igazán szeretem a hüllőket. Semmi pénzért nem simogatnék meg egy kígyót, ugyanakkor a kaméleonok mindig egyfajta csodálattal töltöttek el. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ezek a tarajos törzsű és fejű rovarevők hogyan tudják a színüket a környezetük színe szerint változtatni. Amikor pedig kaméleont látok, sokszor jutnak eszembe azok az emberek, akik a meggyőződésüket, nézeteiket képesek elvtelenül megváltoztatni mindig a saját, pillanatnyi érdekeik szerint.

És mostanság nemcsak a köpönyegforgató, kétkulacsos emberek kapcsán jutnak eszembe a színváltoztatás mesterei, hanem a pandémia okozta helyzetből adódóan is. Hiszen március óta folyamatosan változik körülöttünk minden, vezetőként nemcsak alkalmazkodnunk kell az állandóan módosuló szituációkhoz, az állandó bizonytalansághoz, hanem a munkatársainknak is kell segítenünk mindebben. Kaphat(t)unk nagy ütéseket, korrekciókra, kompenzációkra, újratervezésre volt, van, lesz szükség, hogy pozitív hozadéka legyen ennek a teljesen új helyzetnek.

Lassan egy éve annak, hogy oly sok minden megváltozott körülöttünk: a meetingek, a rendezvények, az oktatás, a vásárlás és egy sor más dolog átköltözött az online térbe. Hallatlanul felgyorsult a digitalizáció, teret nyert a hibrid munkavégzés. Mindehhez a gyorsan változó piaci és munkahelyi körülményekhez Kaméleon üzemmódra kell kapcsolnunk, és csatasorba kell állítanunk az ezekre a változásokra valódi megoldást nyújtó információtechnológiai termékek és szolgáltatások széles skáláját.

Program

A rendezvény házigazdája: Alföldi Zoltán
2021.03.23.
Szakmai program
REGISZTRÁCIÓ
2021.03.23.
09:30–09:50
Megnyitó
2021.03.23.
09:50-10:00
Stratégiai blokk
10:00–11:00
A meggyőződések vége?
20 perc

Az Információs technológia mindig is egy turbulensen változó világot jelentett számunkra. A technológia fejlődésére kialakulnak a meggyőződéseink, amiket egy idő után elsöpör egy trend, amelyre korábba nem is számítottunk. Az IT világa egészen más, mint, ahogy azt 20 éve elképzeltük, és minden jel arra mutat, hogy máshogy alakul majd, mint ahogy azt 2-3 éve gondoltuk. Ebben a változásban pusztán egy fejezetet jelent a tavalyi év, ami egy új csavart hozott szféra fejlődésébe. Az előadás azt foglalja össze, hogy hogyan alakultak az elmúlt év trendjei és milyen változásokat hozott ehhez képest 2020 mind a trendekben, mind pedig a beruházási tervekben.
Keynote előadás: Bakk József, IDC Hungary

Kaméleon üzemmódban működve
40 perc

Az IT-telco szakma eddig többnyire pozitív előjellel jött ki a válságból. Miképp lehet akár kétszámjegyű növekedést produkálni válság idején? Mi a siker titka? Van-e recept arra, hogy egy cég válságállónak bizonyuljon?
Stratégiai kerekasztal-beszélgetés: résztvevők felkérés alatt

Humán blokk
11:00–12:00
HR 4.0
20 perc

Az automatizáció és a kényszer-digitalizáció olyan kihívásokat hoztak előtérbe, amelyekkel a cégek HR-divíziói a jövőkutatók szerint is csak 2030-ban szembesültek volna zsigerbe vágóan.
Keynote előadás: Karafiáth Balázs, purpose coach

Az IT-szakma válságállónak bizonyul(t)
30 perc

A válság hatására rengetegen vesztették el munkájukat, így váltaniuk kell(ett). A magyar emberek többsége emberközpontú, és ki nem állhatja a változást, így olyan szakmát keresnek, amelyet válságállónak vélnek. Az informatikus szakmát ilyennek gondolják. Ráadásul nincs elég IT-szakember sem a munkaerőpiacon. Hogyan segítenek ezen a helyzeten az átképző cégek, mit várnak a potenciális munkáltatók?
Human kerekasztal-beszélgetés: Bencsik Edit, TATA; Lovas István, Schönherz Iskolaszövetkezet; további résztvevők felkérés alatt

A videós meetingek stílusa, avagy hogyan legyél stílusos a képernyőn
10 perc

Általános tippek helyett konkrét javaslatok: akár nőként, akár férfiként ülünk oda egy videós találkozóhoz, hogyan tudjuk a legjobb formánkat hozni? Milyen színeket és milyen fazonokat érdemes felvenni? Milyenek azok az összeállítások, amelyek abban segítenek, hogy osztatlan figyelemmel hallgassák a mondandónkat? Kipróbált ötletek, „tedd – ne tedd” tippek, azonnal megvalósítható javaslatok.
Előadó: Kovács Orsolya, Yurkov Fashion Lounge

Technológiai blokk
12:00–14:30
Mobilitás egy VOIP szolgáltató szemszögéből
20 perc

Keynote előadás: Balogh Balázs, Gloster

A Covid-19, a digitalizáció szponzora – hogyan biztosítsd, hogy gyorsan jó üzleti megoldások szülessenek?
2021.03.23.
15 perc

A járvány jelentősen felgyorsította a digitalizációt, és ez a szakemberekre is extra terhet ró. Jóval hosszabb munkanap mellett, jóval több projekt fut egyszerre. Az üzleti elemzők arra panaszkodnak, hogy nincs idő megfelelően összegyűjteni és elemezni a megoldásokat – ez azonban a projekt későbbi szakaszában erőteljesen visszaüt, ráadásul jóval több pénz és erőforrás megy kárba a az újratervezéssel. A szervezetek sokat tehetnek azért, hogy ésszerű folyamatokkal, munkaszervezéssel csökkentsék  a túlterheltséget.

Előadás: Fodor Andrea, Projektcoach

Reziliencia
40 perc

Technológiai szempontból vizsgáljuk meg a változás képességét. Sorra vesszük, melyek azok az ICT- és humán eszközök, amelyek rugalmasan segítik a változásokat.
Tech kerekasztal-beszélgetés: Kállay Kristóf, Magyar Államkincstár; Koczka Dániel, MKB Digital Zrt.; Prisznyák Szabolcs, Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fenyegetettség és biztonsági kockázatok távoli és hibrid munkavégzése során
15 perc

A gyártó- és logisztikai ipar kiszolgáltatott helyzetére a Covid-járvány kirobbanása és az azóta is tartó pandémia időszak világított rá igazán. Mit lehet tenni akkor, ha az emberi munkaerő fizikai értelemben tényleg nem elérhető? A vállalatok jelenlegi távoli és hibrid munkavégzése során számos új fenyegetettség, biztonsági kockázat jelent meg. Az IT-biztonsági termékek alkalmazása egy-egy célfeladat megoldása tekintetében jelentősen megkönnyítheti az IT-üzemeltetési és IT-biztonsági személyzet munkáját, és csökkenti vagy megszünteti a felmerülő kockázatokat.
Előadás: Horváth Tamás, Brightdea

007-es ügynök az irodában
15 perc

A cyberthreat intelligence - vagyis az IT biztonsági incidensekre vonatkozó információ gyűjtése, szűrése és integrációja - vállalati környezetben is egyre fontosabb szerephez jut. Milyen előnnyel jár, ha a 007-es ügynökhöz hasonlóan vállalati környezetben előrejelzésekre reagálva készíthetjük fel vállalatunk IT biztonságát a várható támadásokra, hogyan tudjuk mindezt egy megoldás segítségével igénybe venni és ebből üzleti előnyt faragni?

Előadás: Csinos Tamás, Clico

Virtuális kollégákkal a valós biztonságért
15 perc

Francba a home office-szal, a felhővel, a saját kütyükkel! A közelmúlt változásai a digitalizált munkavégzés terén nem csak pozitívumokat hoztak, de szélesebbre is nyitották a támadási felületet. A legújabb fenyegetettségek ismeretlenek, emelkedik a támadások száma és minősége. Hogyan lehet a költségek kézbentartása mellett virtuális kollégákkal valós biztonságot teremteni.
Előadás: Kiss Zoltán, Fortinet

Csodaszerek pedig nincsenek, viszont okosnak lenni továbbra is előnyös
30 perc

Az IT-biztonsági kihívásokra akár egyenként is találni megoldásokat a piac zavarba ejtően bő kínálatában. Bármit is mondanak róluk túllelkesült marketingeseik, ezek egyike sem csodaszer, mert ilyenek a kiberbiztonság világában sem léteznek. Viszont számít, hogy milyen felbontásban látjuk át az informatikai rendszerünket, mennyire értjük a működését, és hogy mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy hol tart éppen a fenyegetők folyton megújuló arzenálja. Szerek és szakemberek, támadók és balekok, magyarázkodások és tények – az IT-biztonságban is minden változik, érdemes időről időre felemelni a fejünket, hogy körbetekinthessünk.

Kerekasztal-beszélgetés: Biró Gabriella, Magyar Nemzeti Bank; Csinos Tamás, Clico; Szuszkó László, Fortinet

Konkrét megoldások blokk
14:30–15:45
Rejtőzködő milliárdok, titkos tartalékok az ICT-cégeknél
15 perc

Ötlet? Know-how? Szoftver? Üzleti titok? Design? Védjegy? Vagy csak egy névjegy? – Azonosítatlan, kincset érő szellemi tulajdonjogok a cégekben, amelyek instant növekedést és versenyelőnyt jelenthetnek.
Előadás: Hennelné dr. Komor Ildikó, Komor Hennel Attorneys

Az origami hattyú halála, avagy meddig uralkodik még a papír alapú ügyintézés?
15 perc

Voltak, akik már húsz éve kimondták, hogy pár éven belül eljön a papírmentes iroda kora. A tapasztalat inkább az volt, hogy a már akkor rendelkezésre álló technológiák is csak évtizedek alatt tudtak megreformálni egy-egy iparágat. Viszont az elmúlt években jelentősen felgyorsult a folyamat, leginkább a kormányzati e-ügyintézések terjedésének és a társadalom edukálódásának köszönhetően. Az igazi katalizátornak azonban a jelenlegi pandémiás helyzet bizonyult. Hirtelen olyan digitalizációs projektek élesednek napjainkban, amelyeken legalább 5-10 éve gondolkodik az adott ügyfél vagy az adott iparág.
Előadó: Pataki Tamás, Canon

Egy konkrét technológiai megoldás bemutatása
15 perc

Előadás: Simon Anita, TOPdesk

Egy konkrét technológiai megoldás bemutatása
15 perc

Előadás: NEXON képviselője

Egy konkrét technológiai megoldás bemutatása
15 perc

Előadás: Fujitsu képviselője

Szakmapolitikai blokk
15:45–17:00
Mesterséges intelligencia az államigazagatásban
20 perc

Nagyszabású tervei vannak az államnak az MI államigazgatási felhasználásával. A cél az, hogy az ügyintézők mentesüljenek a monoton munkavégzés alól, az állampolgárok számára pedig felgyorsuljon az ügyintézés folyamata azáltal, hogy több erőforrás jut a bonyolultabb, nagyobb szakértelmet igénylő feladatokra.
Keynote előadás: Hajzer Károly, BM

Mesterséges intelligencia és a nemzeti adatvagyon
15 perc

A nemrégiben felállított NAVÜ jogi, közgazdasági, informatikai és közpolitikai szempontrendszer alapján foglalkozik a hazai közadat-vagyonnal, amely olyan kincs, amelyet nem szabad elherdálni. A NAVÜ-nél definiált feladatok jó része összefügg a magyar MI-stratégiával, de vannak ettől független elemei is.
Előadás: Gál András Levente, Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, DJP

Mesterségesintelligencia-megoldások az államigazgatásban
40 perc

Videós arcfelismerésen alapuló azonosítás, élőbeszéddel elindított, automatizált ügyintézés, virtuális orvosi rendelők – csak néhány a 2021-re tervezett szolgáltatások közül. Ezek már nem fikciók, hanem olyan megoldások, amelyekkel megvalósítható a jövő.
Szakmai kerekasztal-beszélgetés: Charaf Hassan, BME-VIK; dr. Solymár Károly Balázs, ITM; Szviridov István, IdomSoft, Rendvédelmi Fejlesztési Ágazat; Vágujhelyi Ferenc, NHIT

TOP 52 – DÍJÁTADÓ GÁLA
17:00–20:00
KOKTÉLPARTI online
17:00–17:30
TOP 52 2020
17:30–18:30

A díjátadó estet celebrálja: Alföldi Zoltán, az ITBusiness & Technology 2021 házigazdája és Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetője

Az 52 legsikeresebb ICT-cég bemutatása
„Employer of the Year 2020" különdíj nyertesének bejelentése
„Az év legsikeresebb ICT-cég 2020” díj nyertesének bejelentése

SZAKMAI NAP ZÁRÁSA
18:30–19:00

Előadók

Alföldi Zoltán
Alföldi Zoltán
Bakk József
Bakk József
IDC Hungary
Balogh Balázs
Balogh Balázs
Gloster
Beck György
Beck György
NJSZT
TOP 52 zsűri
Bencsik Edit
Bencsik Edit
TATA
Biró Gabriella
Biró Gabriella
MNB
Charaf Hassan
Charaf Hassan
BME-VIK
TOP 52 zsűri
Cserna József
Cserna József
Projekt Management Szövetség
TOP 52 zsűri
Csinos Tamás
Csinos Tamás
Clico
dr. Solymár Károly Balázs
dr. Solymár Károly Balázs
ITM
Fodor Andrea
Fodor Andrea
Projektcoach
Gál András Levente
Gál András Levente
Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, DJP
Hajzer Károly
Hajzer Károly
BM
Hennelné dr. Komor Ildikó
Hennelné dr. Komor Ildikó
Komor Hennel Attorneys
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Brightdea
Kállay Kristóf
Kállay Kristóf
Magyar Államkincstár
Karafiáth Balázs
Karafiáth Balázs
purpose coach
Koczka Dániel
Koczka Dániel
MKB Digital Zrt.
Kovács Orsolya
Kovács Orsolya
Yurkov Fashion Lounge
Lovas István
Lovas István
Schönherz Iskolaszövetkezet
Molnár Attila
Molnár Attila
IVSZ
TOP 52 zsűri
Pataki Tamás
Pataki Tamás
Canon
Prisznyák Szabolcs
Prisznyák Szabolcs
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Rasztovits Dávid
Rasztovits Dávid
Digitális Turizmus
TOP 52 zsűri
Simon Anita
Simon Anita
TOPdesk
Strausz György
Strausz György
VISZ
TOP 52 zsűri
Sziebig Andrea
Sziebig Andrea
ITB
TOP 52 zsűri
Szviridov István
Szviridov István
IdomSoft
Vágujhelyi Ferenc
Vágujhelyi Ferenc
NHIT

Helyszín

Amennyiben március 23-án a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, a konferenciát hibrid formában rendezzük meg.

Az élő adás követése díjtalan, az online konferenciát kétféle platformon követheti:

  1. Az ITB CLUB zárt facebook csoportban (https://www.facebook.com/groups/777071239490165)
  2. Egy PRIVÁT SZERVEREN is elérhető lesz a szakmai nap, ehhez a konferencia aloldalán található JELENTKEZÉS menüpontban regisztráljon. 

A privát szerverre való belepéshez szükséges jelszavát, azonosítóját március 22-én, a rendezvényt megelőző napon küldjük a hello@eventstream.hu email címről. Amennyiben nem kapja meg az elektronikus levelet, érdemes a spam könyvtár tartalmára rátekintenie. Ha nem sikerül a problémát megoldania, úgy jelezze a support@itbusiness.hu e-mail címen.

Az online közvetítés helyszíne a La Vida Rendezvényház
1138 Budapest, Dunavirág u. 2.


Részvétel

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel, forduljon hozzánk bizalommal:

Program – Sziebig Andrea
asziebig@itbusiness.hu

Regisztráció/szervezés – Klenner Linda
itbkonferencia@itbusiness.hu

Szponzoráció – ITB sales team
sales@itbusiness.hu