ITBT_2020_fej_935px_16.jpg

A rendezvényről

Azt mindenki tudja, hogy a grafit és a gyémánt ugyanazon részelemekből tevődik össze, de van közöttük egy aprócska szerkezetbeli különbség. Persze megvan a megfelelő tudományos magyarázat arra, mindez hogyan alakult ki az évmilliók során. Az említett „kis különbség” pedig hatalmas értékbeli differenciát idéz elő az üzleti életben mind a gyémánt, mind a grafit megítélésében, és ez a megítélésbeli különbség nem szorul különösebb magyarázatra. A gyémánt képes uralni helyzeteket, gazdaságokat, akár életeket is adott körülmények között, míg a grafitról ugyanezt nem lehet elmondani.

Rengeteg adat vesz körbe bennünket életünk során, és nagyon sok közülük egy idő után – napok, hetek vagy évek múltán – értékét veszti. Persze vannak olyan adatok is, amelyek rendkívül értékesek, és az idő múltával még inkább azok lesznek. Voltak, vannak olyan szakmák, ahol mindig a középpontban állt az adatok menedzselése, az elemzése pedig óriási segítséget nyújtott az üzleti döntéseknél. Az adatoknak sosem volt ekkora hatalma, mint a mai gazdasági életben! A rendelkezésünkre álló adatokból új adatok, információk nyerhetők, az új adatokból pedig a gazdaságra közvetlen hatással lévő döntések születhetnek.

Adatvezérelt gazdaságban élünk. Az ITBusiness&Technology 2020 konferencia ennek az adatvezérelt gazdaságnak a technológiai és humán oldalát járja körbe. Hogy mit is jelent az adatvezérelt gazdaságban való működés, annak stratégiai és operatív oldalát szeretnénk átadni a szakmai nap résztvevői számára. Ehhez összegyűjtjük a megfelelő szakembereket és céges beszámolókat ICT-oldalról és HR-es vonatkozásban, hogy a gyakorlatban azonnal hasznosuló információkkal tudjon mindenki távozni a szakmai napról.

Sokszor nehéz megállapítani, hogy a rendelkezésünkre álló adatok közül melyik az, ami csak grafit, és hogyan juthatunk el a gyémánthoz. Egy viszont biztos: bármilyen furcsa is kimondani vagy leírva látni, a modern üzletemberek tisztában vannak azzal, hogy az adat az új gyémánt!

Program

  • ICT Session
A rendezvény házigazdája: Alföldi Zoltán
2020.03.03.
Szakmai program
2019.09.03.
10:00-20:00
REGISZTRÁCIÓ
2020.03.03.
9:30-10:00
Megnyitó
2020.03.03.
10:00-10:05
ICT-BLOKK
2020.03.03.
10:05-13:20
Adatkincs és felelősség - milyen lehetőségeket rejt az adatbázis és hol vannak a felhasználási határok egy cég számára?
2020.03.03.
10:05-10:25

Bemutatjuk az adatok hatalmát és a bennük rejlő lehetőségeket a piac és a cégek számára. Sorra vesszük, hogy az adatbázisok felhasználásának sokszínűsége milyen új lehetőségeket és feladatokat jelent a vállalatok számára. Körbejárjuk azt is, hogy a cégeknek minden iparágban felelős „felhasználóként” kell bánniuk az általuk kezelt adatokkal és azok biztonságával.

Keynote előadás: Papp László, a Gartner magyarországi képviseletének vezetője 

Hogyan váltsuk valóra az Advanced Analytics / Big Data monetizálásáról hallott ígéreteket?
10:25-10:45

Egy konkrét, pénzügyi esettanulmány mentén megválaszoljuk, mi lehet pragmatikus megközelítés a pilot-stádiumban, egy kis elemző csapatban, hogyan terjesztjük ki az IT-területen működő Analytics-erőfeszítéseket a vállalat egészére a gyors és számottevő pénzügyi megtérülés érdekében – és milyen (kritikus) szerepe van a felső vezetésnek.

Előadás: Bacsó Gergely, a McKinsey & Company partnere

Pénz, paripa, adat
2020.03.03.
10:45-11:20

Hogyan hasznosítják az adatot a pénzügyi szektorban? A nagy, banki digitalizációs projektek egyik fő mozgatórugója, hogy naprakész, hasznosítható adathalom álljon rendelkezésre. A nagy kérdés, hogy mihez kezdenek vele. Ötletek már vannak a fintech szektorból is.

Kerekasztal-beszélgetés: Bacsó Gergely, a McKinsey & Company partnere; Fodor Andrea, a Projektcoach ügyvezetője; Szigeti Ákos, a 4iG szenior projektvezetője

A szabadság útján az AWS Database Services-zel
2020.03.03.
11:20-11:40

Több százezer ügyfél váltott régi adatbázis-kezelőjéről az AWS adatbázisokra, amelyek a nyílt forráskódú adatbázisok rugalmasságát és alacsony költségeit a kereskedelmi adatbázisok nagyvállalati funkcionalitásával. Az előadásban megismerkedhetünk az AWS adatbázisokkal, és azzal, miként tudják kiszolgálni a globálisan elosztott alkalmazások méretezési, teljesítménybeli és megbízhatósági követelményeit.

Előadó: Darko Meszaros, az Amazon Web Services fejlesztő evangelistája - angol nyelvű előadás

Az adat, mint az emberi civilizáció fejlődését meghatározó erő
2020.03.03.
11:40-11:55

Képzeld el, ha a világ összes adata a rendelkezésedre állna. Te mit kezdenél vele?

Előadás: Vágujhelyi Gergely, Xtendr

A felhő az új adat
11:55-12:30

Lassan a felhőkig érnek az adatok és egyre sűrűsödnek a felhők. De mi van a multi-cloud- és a hibrid felhő megoldásokkal? A felhőbe való migrációs folyamatok rengeteg időt, energiát vesznek el. Hogyan zajlik a folyamat, és miért lett a felhő az első számú adat?

Kerekasztal-beszélgetés: Gál Tamás, a HM EI projektigazgatója; Radvánszki Gábor, a 4iG digitális üzletfejlesztési igazgatójaStrausz György Gábor, a VISZ elnöke; Szabados Gábor, az NNG CIO-ja

A leggyengébb láncszem?
12:30-12:45

Az információbiztonság hosszú évek óta a hálózatvédelemről, a végpontvédelemről, esetleg a fejlett támadások elleni védekezésről szól. Az utóbbi időben szerencsére egyre inkább fókuszba kerül az ember is, mint az informatikai rendszerek felhasználója. Lényeges, hogy a biztonságtudatosság fokozása mellett műszaki megoldásokkal is biztosítsuk, hogy véletlenül se tudjanak kárt tenni a rendszerekben és az adatokban. Az előadásban ezekről a megoldásokról (jogosultság és identitáskezelés, kiemelt felhasználók kezelése, egyebek) lesz szó.

Előadás: Csinos Tamás, a Clico ügyvezetője

Az adatvédelem legfontosabb biztonsági kihívásai különböző iparágakban
12:45-13:20

A címbeli állítás tükrében vajon mekkora keretet allokálnak a cégek kiberbiztonsági fejlesztésekre? A kiberbiztonság és az adatvédelem jövőjéről beszélgetünk.

Kerekasztal-beszélgetés: Csinos Tamás, a Clico ügyvezetője; Csizmazia-Darab István, a Sicontact IT-biztonsági szakértője; Hagen István, a Bonafarm információbiztonsági vezetője; Péczeli Viktor, a Continental IT-igazgatója; Pflanzner Sándor, az ADAPTO fejlesztési vezetője; Rózsa Roland, a 4iG szenior IT biztonsági szakértője

KONKRÉT TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK BLOKK
2020.03.03.
13:20-14:20
AI a szolgáltatásmenedzsmentben
2020.03.03.
13:20-13:35

A mesterséges intelligencia a nem csak a mindennapjainkban, hanem az üzleti világban is hódít, így nem csoda, hogy a szolgáltatásmenedzsmentben is megjelent. Az előadás rövid elméleti áttekintés után bemutatja azokat a jelenlegi fejlesztéseket, ahol a machine learning segítségével tudjuk majd gyorsítani a mindennapi munkánkat, illetve javítani a szolgáltatásaink minőségét.

Előadás: Simon Anita, a TopDesk account managere

Költséghatékonyság és fenntarthatóság megjelenése az újgenerációs adatközpontnál
2020.03.03.
13:35-13:50

Hogyan lehet a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot az adatközpontoknál érvényesíteni kicsiben és nagyban?
A H1 Systems évek óta részt vesz hazai és nemzetközi kutatási programokban a téma kapcsán, amelynek eredményeit és az erre épülő költséghatékony, újgenerációs adatközpont vízióját mutatja be.

Előadás: Németh Mihály, a H1 Systems, ügyvezető igazgatója

Mesterségesintelligencia-alapú selejtazonosítás Ipar 4.0 környezetben
2020.03.03.
13:50-14:05

Az Ipar 4.0 terjedésével egyre népszerűbbé válik a különböző folyamatok mesterséges intelligenciával történő támogatása. Az előadásban bemutatjuk egy kamera alapú, acélipari, automatikus selejtdetektáló rendszert, és a hatékonyságra, a munkaerő-szervezésre gyakorolt hatását.

Előadás: Tömösvári Imre, az AutSoft szoftver architektje

Automatizált SLA-jelentések a Dynatrace-től
2020.03.03.
14:05-14:20

Minél összetettebb egy modern informatikai rendszer, annál nehezebb meghatározni, hogy mi  is okozza valójában a vártnál – és esetleg a szerződésben rögzítettnél – gyengébb teljesítményt. A Dynatrace harmadik generációs alkalmazásmenedzsment-rendszere viszont minden felhasználó minden műveletét folyamatosan méri és értékeli. Az SLA-k szempontjából fontos adatokat külső elemző- vagy szolgáltatásmenedzsment-eszközbe továbbítja, megkönnyítve az időszakos SLA-jelentések előállítását.

Előadó: Csurgai Gábor, a Telvice tesztautomatizálási felelőse

HR BLOKK
2020.03.03.
14:20-15:25
Master Data Manegement: HR-be kódolt siker
2020.03.03.
14:20-14:35

Az adatkincs-trend elérte a HR területét is. Az adatvezérelt módszertan emeli fel a HR-t stratégiai szintre és növeli végső soron a vállalat versenyképességét. Azonban a szigetszerű HR-rendszerek miatt sokszor nem „érnek össze” a munkavállalókról tárolt adatok, ami meggátolja a pontos és átfogó kép kialakítását.
A sikeres jövő kulcsa a HR Master Data Management, a munkavállaló és a vállalat számára előnyös döntések alapja.

Előadás: Hunyady Lajos, a NEXON üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója

Toborzás és automatizálás a TOPdesk-nél
2020.03.03.
14:35-14:50

A vállalatok számára kulcsfontosságú, hogy gondos kiválasztási folyamat során találják meg a megfelelő munkaerőt. Előadásában Benno nem csak azokat a TOPdesk-nél használt toborzási módszereket mutatja be, hanem arról is beszél, hogy egy szolgáltatásmenedzsment szoftver miként könnyítheti meg a kommunikációt és javíthatja a reménybeli kollégák élményét.

Előadás: Benno Richters, a TOPdesk cégvezetője - angol nyelvű előadás

A HR-stratégiai döntések nagy része adat alapon születik
2020.03.03.
14:50-15:25

Az adat alapú HR működés segítségével hogyan lehet többet kihozni a HR-esek birtokában lévő adatokból? Miképp lehet így javítani a toborzás hatékonyságát? És így hogyan lehet növelni a munkavállalók elégedettségét?

Kerekasztal-beszélgetés: Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója;Gönczi Tamás, a Pedersen & Partners vezető tanácsadója; dr. Komor Ildikó; a Hennelné dr. Komor Ildikó Ügyvédi Iroda ügyvédje; Mészáros Mariann, az ITSH HR igazgatója; Timár Krisztina, az élmény HR-es

SZAKMAPOLITIKAI BLOKK
2020.03.03.
15:25-16:30
Nemzeti Adat Tudásközpont
2020.03.03.
15:25-15:45

Az előadásból kiderül, hol tart a nemzeti adatvagyon politika kialakítása, a közadatportál, a közadat kataszter és a Nemzeti Téradat Infrastruktúra kiépítése. Áttekintjük az MI-ben rejlő lehetőségek kiaknázásához szükséges kormányzati adatpolitikai feladatokat és sorra vesszük azt is, hogy milyen jó nemzetközi gyakorlatok vannak az adatvagyongazdálkodásban.

Előadás: Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője

A kormányzat adatvagyon-gazdálkodása
15:45-16:30

A beszélgetés során kiderítjük, hol tart a nemzeti közadat-stratégia, a közadatportál, a közadat kataszter és a Nemzeti Téradat Infrastruktúra kiépítése. Áttekintjük az MI-ben rejlő lehetőségek kiaknázásához szükséges kormányzati adatpolitikai feladatokat és sorra vesszük azt is, hogy milyen jó nemzetközi gyakorlatok vannak az adatvagyongazdálkodásban.

Szakmai kerekasztal-beszélgetés: Dávid Róbert, a Belügyminisztérium főosztályvezetője; Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője; Sebők Katalin, az NKFIH elnökhelyettese; Sikolya Zsolt, a Magyary Egyesület elnökségi tagja

TOP 52 – DÍJÁTADÓ GÁLA
2019.09.03.
KOKTÉLPARTI
2020.03.03.
16:30-17:00
TOP 52 2020
2020.03.03.
17:00-18:00

A díjátadó estet celebrálja: Alföldi Zoltán, a rendezvény házigazdája és Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetője

Az 52 legsikeresebb ICT-cég bemutatása

„Employer of the Year 2019” különdíj nyertesének bejelentése

„Az év legsikeresebb ICT-cég 2019” díj nyertesének bejelentése

ÁLLÓFOGADÁS
2020.03.03.
18:00-20:00

Előadók

Bacsó Gergely
Bacsó Gergely
McKinsey & Company
Csinos Tamás
Csinos Tamás
Clico
Csizmazia-Darab István
Csizmazia-Darab István
Sicontact
Csurgai Gábor
Csurgai Gábor
Telvice
Darko Meszaros
Darko Meszaros
Amazon
Dávid Róbert
Dávid Róbert
Belügyminisztérium
Fodor Andrea
Fodor Andrea
Projektcoach
Gál András Levente
Gál András Levente
Digitális Jólét Program
Gál Tamás
Gál Tamás
HM EI
Gothárdi Ibolya
Gothárdi Ibolya
4iG
Gönczi Tamás
Gönczi Tamás
Pedersen & Partners
Hagen István
Hagen István
Bonafarm
Hunyady Lajos
Hunyady Lajos
NEXON
dr. Komor Ildikó
dr. Komor Ildikó
Hennelné dr. Komor Ildikó Ügyvédi Iroda
Mészáros Mariann
Mészáros Mariann
ITSH
Németh Mihály
Németh Mihály
H1 Systems
Papp László
Papp László
Gartner
Péczeli Viktor
Péczeli Viktor
Continental
Pflanzner Sándor
Pflanzner Sándor
ADAPTO
Radvánszki Gábor
Radvánszki Gábor
4iG
Benno Richters
Benno Richters
TOPdesk
Rózsa Roland
Rózsa Roland
4iG
Sebők Katalin
Sebők Katalin
NKFIH
Sikolya Zsolt
Sikolya Zsolt
Magyary Egyesület
Simon Anita
Simon Anita
TOPdesk
Strausz György Gábor
Strausz György Gábor
VISZ
Szabados Gábor
Szabados Gábor
NNG
Sziebig Andrea
Sziebig Andrea
ITB
Szigeti Ákos
Szigeti Ákos
4iG
Timár Krisztina
Timár Krisztina
az élményHR-es
Tömösvári Imre
Tömösvári Imre
AutSoft
Vágujhelyi Gergely
Vágujhelyi Gergely
Xtendr

Helyszín

Helyszín: Magyar Telekom Székház, Puskás Tivadar Konferenciaterem

Magyar Telekom Székház, Puskás Tivadar Konferenciaterem 

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
A székház megközelíthetősége:

Éjszakai autóbusz: 901, 914, 914A, 918, 950, 950A

Villamos: 1

Metropótló busz: M3 Népliget megálló

Parkolás: A környező utcákban

Cím: Budapest, Könyves Kálmán körút 36

Részvétel

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan.
A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 25 ezer forint + áfa.

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel, forduljon hozzánk bizalommal:

Program – Sziebig Andrea
asziebig@itbusiness.hu

Regisztráció/szervezés – Varga Szilvia
itbkonferencia@itbusiness.hu

Szponzoráció – ITB sales team
sales@itbusiness.hu