Arany szponzor


Ezüst szponzor


Bronz szponzor

Stratégiai partner


Szakmai partner


MédiapartnerA szavazás lezárult.
1. lépés: Így áll össze a 100-as jelöltlista

1.1. Az ITB szerkesztősége összeállítja azon cégek listáját, akikről bármilyen formában írt 2016-ban (nyomtatásban, social media vagy online felületen), vagy a cég részt vett valamely ITB-konferencián a tavalyi évben.

1.2. Az ITB összeállítja azon cégek listáját is, akikről bár nem publikált, de tudomása van arról, hogy a cég valamilyen sikert ért el a 2016-os év folyamán. 

1.3. A 100-as szám eléréséhez a hiányzó cégek adatbázis-szűrés alapján kerülnek meghatározásra. (Az elmúlt 2 év adatait ellenőrizzük oly módon, hogy kiértékeljük a 2015-ös évet, majd megnézzük, hogy az adott cég 2016-ban is sikeres tudott-e maradni.) Ennek folyamán az ITB felveszi a kapcsolatot a céggel a szükséges információk bekéréséhez (várható 2016-os nettó bevétel és üzleti eredmény, valamint a foglalkoztatottak száma 2016-ban). Az adatok összevetésre kerülnek a 2014–2015-ös eredményekkel, és amennyiben a 2016-os év előrelépés volt, úgy a cég felkerül a 100-as listára.

 

2. lépés: Gyerünk szavazni!

A szavazás (a szakmai zsűri voksolása mellett) két felületen zajlik: Facebookon és e-mailben, 2017. február 5. (éjfélig).

2.1. Facebookos szavazás (a végeredmény 50%-át adja) – A 100-as jelöltlista résztvevői felkerülnek egy hagyományos szavazófelületre, ahol bárki leadhatja voksát az adott cégre. Erről a cégeket is értesítjük, hiszen a munkavállalók is szavazhatnak, vagyis hozzásegíthetik cégüket a győzelemhez. (A Facebookon kapott szavazatok számát arányosítjuk a cég méretéhez, így teremtve egyenlő feltételeket minden jelölt számára.)
A szavazás az ITB Facebook-oldalán január 16-án, 8 órakor indul.

2.2. E-mailes szavazás (a végeredmény 25%-át adja) – Bárki leadhatja voksát hagyományosan, e-mailes szavazás útján is az adott cég megjelölésével. (Az e-mailes szavazatok értékelésénél is súlyozásra kerül a céges méret, tehát a beérkezett voksokat arányosítjuk a cég létszámának figyelembevételével.) 

2.3. A zsűri szavazata (a végeredmény 25%-át adja) – A szakmai zsűri is elkészíti a saját listáját, miközben tekintettel van a mikrovállalat, a KKV és a multi (egymástól jelentősen eltérő) vállalati arányaira. A zsűri semmilyen támpontot nem kap a listához, így saját maguknak kell utánanézniük a cégeknek, hiszen a siker szubjektív.

 

3. lépés: A Top 52 rangsor kialakítása

Ahogyan a fentiekből is kiderült, a végső rangsor kialakításánál a Facebookos szavazás 50%-os, az e-mailes szavazatok 25%-os, a zsűri szavazata pedig 25%-os súllyal kerül a végső elszámolásba.

 

A szavazatokat 2017. február 5-én éjfélkor zárjuk, az eredményt február 20-án este, az ITBusiness & Technology 2017 konferencián hozzuk nyilvánosságra.