Pinokkio_itb-re_fej_580x415px_2

A legtöbb mese arról szól, hogy a főhősnek van egy dédelgetett álma. Az okosabb, a tanulásokra jobban koncentráló történetekben még arra is figyelnek, hogy ennek az álomnak a valóra váltásához bizonyos akadályokat le kelljen küzdeni, elvárásoknak meg kell felelni, vagy az éppen megfelelő próbákat ki kelljen állni.

 

Pinokkióra tehát a próbatételek sora vár. Persze, csak akkor, ha fabábuból igazi fiúvá, emberré szeretne válni. Ki ne szurkolna a suszter fiának, hogy ne bukjon el a rá váró próbák során, és a célját is elérje?!

Ugye, nem kell sok időt tölteni azzal, hogy e mese a HR-szakmába átültetéséről értekezzünk? Kedves menedzserek! Hány „fafiút” láttak már életükben, akik igazi emberré szerettek volna válni? Akik tudták, hogy ehhez helyt kell állni az üzleti életben? Tanulni, dolgozni, fejlődni kell, hogy méltán lépjenek tovább karrierjükben? Vagy hány céget láttak már maguk körül, kedves cégtulajdonosok, ahol a cégnek kellett hasonló, olykor inkább megpróbáltatásokat, mintsem próbákat kiállni a végső sikerért? Emlékeznek még arra, hogy ezek közül a kezdetben élettelen próbálkozásokból hány alkalommal alakult ki igazi karrier, igazi üzlet?

Nem gondolnánk, hogy Pinokkió meséjét a 2016-os, hazai üzleti életre szabták volna, de az mindenesetre igaz, hogy a benne található, örök érvényű próbák ma talán még élesebben ott vannak a mindennapokban. Bátorság nélkül ugye nem lehet új piaci részhez jutni. Őszinteség nélkül nem létezik céges szervezet, hatékony működés, a lojalitás pedig ahhoz szükséges, hogy a sikercsapat addig együtt tudjon maradni, amíg a varázslat be nem következik, a mese véget nem ér.

A Human Hungary 2016-os rendezvénye pontosan ezt a három témát járja körbe az üzleti világ dimenziójában. Mivel mi nem hiszünk a varázslatokban, ezért konkrétan tudást, információt, adatokat kívánunk átadni a résztvevőknek, mindezt valóban egyedi módszerekkel, reményeink szerint igencsak elgondolkodtató előadásokkal, aktivitásra motiváló előadókkal. A mély, szakmai tartalmú előadások, interaktív beszélgetések, élő-mozgó workshopoknak mind arról kell gondoskodniuk, hogy az Önök Pinokkiói igazi emberré válhassanak.

A suszterműhely ezúttal a BMC lesz, a tündérekről pedig az ITB gondoskodik, persze csak úgy, a magunk józan, üzleti módján.

 

Az eseményen elhangzott prezentációk:

Susannek volt egy álma… – Palencsár Miklós

Life is a game! (?) Work is a gamification! (?) – Bodrogközi László

A 3B őszinte szabó, a „császárai” nem lehetnek nevetségesek! – elemzések

Változások viharában – Lovas Zoltán

Lojális munkakörnyezet – Banos Gergely

 


Az esemény részletes weboldala