Topsztori

huawei_roadshow
Forrás: Huawei

Milliárdok 5g-re

Budapestre érkezett a Huawei 5G roadshow-kamionja. Ebben a cég a professzionális üzleti felhasználóknak szánt termékeit mutatják be jellemzően a magyarországi partnerek számára. 

A roadshow alkalmával rendezett sajtótájékoztatón Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója megerősítette, hogy cége az elkövetkező négy évben közel félmilliárd dollárt költ a nagy sebességű internettechnológiák fejlesztésére, megfelelve ezzel a már igen jól látható üzleti felhasználási irányzatoknak.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tavalyi üzleti évben Magyarországon mintegy 30 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le. Ebben a az évben további szolid növekedésre számítanak többek között a „Digitális Nemzet Fejlesztési Programban” való részvétel révén. A Huawei például hazai partnerekkel együttműködve szeretne közreműködni a 450 MHz-es hálózat és az egészségügyi it-infrastruktúra közeljövőben várható fejlesztésében – mondta el Rádi Szabolcs kiemelt ügyfélkapcsolati igazgató.

A Huawei 220 dolgozót foglalkoztat Magyarországon. Pécsett és Komáromban egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot, illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltet. A magyarországi tevékenységet folyamatosan bővíti.